Sigrids bestefar: - Sorgen blir tung å bære

John Erling Schjetne viser frem et bilde av barnebarnet sitt, Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), som ble funnet død i går. FOTO: PER ZHANG SKJØNBERG/Oppland Arbeiderblad
John Erling Schjetne viser frem et bilde av barnebarnet sitt, Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), som ble funnet død i går. FOTO: PER ZHANG SKJØNBERG/Oppland Arbeiderblad

I løpet av litt over ett år er to av John Erling Schjetnes barnebarn blitt drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sigrids bestefar forteller til Oppland Arbeiderblad at det var en lettelse da barnebarnet ble funnet. Likevel vet han at en lang periode med tung sorg venter.

For litt over ett år siden mistet han og kona Borgny et annet barnebarn. Den gang i forbindelse med Anders Behring Breiviks massakre på Utøya 22. juli i fjor, skriver oa.no.

Etter den skjebnesvangre kvelden 5. august, da Sigrid forsvant, har John Erling og kona gått og ventet på svar om hva som skjedde med Sigrid.

Nå har de fått svaret.

Den vonde telefonen

Bestefaren forteller at de hele tiden gikk med et håp om at Sigrid var i live, men da de tirsdag fikk høret om likfunnet 20 minutters kjøring unna hjemmet til barnebarnet falt det håpet drastisk.

Ved 17-tiden fikk de telefonen fra Sigrids far som bekreftet det de fryktet.

- Det sa pang da jeg fikk bekreftelsen. Uansett hvor godt forberedt du er, er det ikke godt nok. Samtidig som vi har mistet Sigrid, får vi alt det vonde fra Utøya midt i fleisen igjen, sier John Erling til oa.no.

Les også: Siktet i Sigrid-saken var ansett som psykotisk

Tror Sigrid var tilfeldig offer

Han er overrasket over det som har kommet frem i saken etter at Sigrid ble funnet, og selv om fortsatt mye er ubesvart, så har John Erling sin egen teori.

- Jeg var sikker på at det var yngre folk som sto bak. Nå er jeg ganske sikker på at Sigrid var et helt tilfeldig offer, sier han til oa.no.

Nå stålsetter besteforeldrene seg for en ny, og omfattende sorgprosess.

- Jeg vet av erfarting at det vil komme tunge dager. Sorgen blir tung å bære, avslutter han.

Les også:

Facebook-profilen til siktet mann stengt etter hets

Begge siktede hevder å ha alibi

Politiet har jaktet drapssiktet i flere uker

Stabell: - Familien ber om ro


Les flere nyheter

Personvernpolicy