– Franske dommere vil granske Arafats levninger

Levningene etter den palestinske lederen Yasser Arafat skal graves opp og undersøkes for å finne ut om han ble forgiftet. Foto: Reuters
Levningene etter den palestinske lederen Yasser Arafat skal graves opp og undersøkes for å finne ut om han ble forgiftet. Foto: Reuters

Dommere fra Frankrike vil reise til Vestbredden for å undersøke Yasser Arafats levninger, opplyser enken etter den palestinske lederen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er foreløpig ikke fastsatt noen dato for reisen, men Suha Arafat sier hun er glad for at de tre dommerne skal granske saken.

Fransk påtalemyndighet besluttet i forrige måned å etterforske påstandene om at Yasser Arafat ble forgiftet med det radioaktive stoffet polonium. Han døde på et militærsykehus utenfor Paris i 2004.

Les også: Arafats enke vil ha etterforskning av mannens død

Det er allerede bestemt at levningene etter fredsprisvinneren skal undersøkes av sveitsiske eksperter. Også de skal reise til Vestbredden for å ta prøver av Arafats kropp.

De palestinske selvstyremyndighetene har bedt om at undersøkelsene gjennomføres etter medieavsløringer om at det er funnet uvanlig høye nivåer av polonium på noen av Arafats eiendeler.

Les også:

- Israel forgiftet Arafat

- Arafat ble forgiftet med polonium

Oslo splittet palestinerne


Les flere nyheter

Personvernpolicy