Usikkerhet og spørsmålstegn for Drillo

Egil «Drillo» Olsen har flere spørsmålstegn enn vanlig før VM-kvalifiseringen starter på Island. Tirsdag ledet han den første av treningene som skal hjelpe ham til å velge rett lag. (Foto: Lise Åserud, NTB scanpix).
Egil «Drillo» Olsen har flere spørsmålstegn enn vanlig før VM-kvalifiseringen starter på Island. Tirsdag ledet han den første av treningene som skal hjelpe ham til å velge rett lag. (Foto: Lise Åserud, NTB scanpix).

Noen dager før Norge skal ta de første steg på veien til VM i Brasil, har Egil «Drillo» Olsen flere spørsmålstegn enn vanlig. Han er ikke sikker på at det er negativt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Noen ganger har jeg nesten en ellever klar når jeg tar ut troppen. Det har jeg ikke nå. Det er litt flere spørsmålstegn enn vanlig, men det er vanskelig å si at det er et drawback, sier han.

– Det er iallfall en utfordring for meg. Jeg må gjøre de rette valgene.

Vurderingen av kortene han har på hånden, og hvordan de skal legges på Laugardalsvöllur i Reykjavik fredag kveld, startet med den første av tre treninger i oppkjøringen til kampen.

Les også: Gamsten vraket av Drillo

Drillo likte en del av det han fikk se på Lillestrøms treningsanlegg, ikke minst at ryggplagede Mohammed Abdellaoue var opplagt.

– Jeg var litt spent på Moa, men han så pigg ut, sier Drillo.

Også John Arne Riise kom til samlingen med skadeproblemer, og han hvilte sin ømme lyske tirsdag.

– Jeg håper begge blir klare, men vi må se hvordan det utvikler seg.

0,3 prosent

Drillos mål er å føre Norge til VM-sluttspill for tredje gang. Før avspark vurderer han sjansen for å lykkes som 50-50. Om det skulle skuffe noen, så peker han på at forventningene har vært mer beskjedne før.

– Da kvalifiseringen til VM i 1994 ble trukket, var jeg 99,7 prosent sikker på at vi ikke kom til å vinne gruppen, sier han. England, Nederland, Polen og Tyrkia var voksne rivaler, men Norge gjorde alle dystre spådommer til skamme og tapte ikke en kamp før både VM-billetten og gruppeseieren var sikret.

– Denne gang har vi ingen store kanoner i gruppen vår, men Sveits er favoritt ut fra det som har skjedd i det siste. De er iallfall ikke noe typisk lag fra seedingsnivå tre.

Les også: Drillo gremmet seg etter blemme

Drillo er forberedt på at både Slovenia og Island blander seg i kampen om de fremste plassene. Han er ikke jublende glad for at Norge innleder veien mot Brasil nettopp i Reykjavik.

– Det er ikke det jeg ville ønsket hvis jeg fikk velge fritt. Jeg ville heller startet med en hjemmekamp, eller borte mot Sveits eller Slovenia.

Beskjedent krav

Begge gangene Drillo førte Norge til VM-sluttspill på 1990-tallet, innledet laget kvalifiseringen med tre strake seirer. Han tror ikke det er nødvendig denne gangen.

– Jeg vil være fornøyd med seks poeng på de fire kampene i høst, selv om det avhenger litt av hvor vi får poengene. Slår vi Slovenia hjemme og spiller uavgjort i de tre bortekampene så er vi godt i gang, sier han.

Han har gjort grundige forberedelser før bortekampen mot et ungt og svært lovende islandsk lag.

– Vi er godt forberedt på Island og vet hva vi møter. Vi kjenner treneren (Lars Lagerbäck) godt og har sett flere kamper. De har god kapasitet og spillere med spisskompetanse, sier han.

Særlig har Drillo studert Islands bortekamp mot Frankrike i mai. Da ledet de 2-1 til noen få minutter før slutt. To sene mål ga fransk 3-2-seier.

– Det var sterkt mot et fransk lag som var veldig hissig på å vinne, men Island var ikke fullt så gode som resultatet tydet på. Frankrike vant sjansestatistikken klart.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy