Begge nekter for å ha drept Sigrid

Politiinspektørene Grete Lien Metlid og Hanne Kristin Rohde bekrefter at Sigrid Schjetne var funnet drept i Oppegård. Dødsårsaken er ikke kjent. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix.
Politiinspektørene Grete Lien Metlid og Hanne Kristin Rohde bekrefter at Sigrid Schjetne var funnet drept i Oppegård. Dødsårsaken er ikke kjent. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix.

Politiet bekrefter at den døde som ble funnet i et skogholt på Kolbotn utenfor Oslo mandag kveld, er 16 år gamle Sigrid Schjetne. To menn er siktet for å ha drept jenta, men begge nekter straffskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Identiteten til avdøde ble bekreftet i ettermiddag. Familien er varslet, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde på en pressebrifing tirsdag.

Hun sa videre at de to mennene som ble pågrepet i forbindelse med likfunnet, er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Kjent av politiet

– De pågrepne er en 37 år gammel mann og en 64 år gammel mann. 37-åringen er kjent av politiet fra før, sier Rohde.

Politiet: - Sigrid er funnet død

Hun legger til at mannen som tidligere er siktet for falsk forklaring i forsvinningssaken, ikke er en av de to som nå er siktet for å ha drept 16-åringen.

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til 5. august da hun var på vei hjem fra en venninne.

– Gjennombrudd

Aksjonen mandag var direkte utledet av taktisk etterforskning ved Oslo politidistrikt, opplyser Rohde.

– Funnet av Sigrid representerer et gjennombrudd i forsvinningssaken. Nå står vi overfor en drapssak, sier hun.

Les også: To menn siktet for drapet

Politiet vil ikke kommentere noen detaljer fra den foreløpige obduksjonsrapporten. De vil ikke si noe om dødsårsak, om jenta var påført skader eller hvor lenge hun har ligget død.

– Dette må vi komme tilbake til på et senere tidspunkt, sier Rohde.

Avhørt

De to mennene satt tirsdag kveld i avhør på politihuset i Oslo. 64-åringens forsvarer, advokat Aase Karine Sigmond, sier til VG at hennes klient nekter straffskyld. Advokat John Christian Elden, som representerer 37-åringen, sier også hans klient nekter for å ha noe med drapet å gjøre.

Politiinspektør Grete Lien Metlid sier saken er inne i en avgjørende og sentral fase.

– Vi står overfor en drapssak og har en rekke oppgaver og gjøremål foran oss, sier hun, og nevner avhør, rundspørringer og diverse tekniske og taktiske undersøkelser.

Gjennomsøkte boligen

Politiet tok seg tirsdag ettermiddag inn i boligen til den 64 år gamle mannen. Etter å ha gjort undersøkelser rundt huset tirsdag ettermiddag, tok politiet seg inn ved hjelp av låsesmed, skriver flere medier.

Politifolkene har sjekket både inne i boligen og undersøkt et garasjeanlegg utenfor.

NTB kjenner til at mannen i 30-årene tidligere er dømt for overfall og mishandling av en kvinne i begynnelsen av 20-årene i Oslo november 2003.

Overgrepet ble betegnet som umotivert og voldsomt. Kvinnen ble slått i bakhodet med en jernstang og påført alvorlige fysiske og psykiske skader.

Han ble i samme sak dømt for å ha truet en polititjenestemann med øks, men tjenestemannen kom seg unna. Mannen fikk rundt to års fengsel.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy