Stabell: – Familien er i dyp sorg

FUNNET DREPT. Sigrid familie er i dyp sorg etter at politiet fant liket av deres datter i Kolbotn mandag kveld. Foto: NTB Scanpix
FUNNET DREPT. Sigrid familie er i dyp sorg etter at politiet fant liket av deres datter i Kolbotn mandag kveld. Foto: NTB Scanpix

Bistandsadvokat Harald Stabell sier familien til Sigrid Schjetne er i dyp sorg etter at det tirsdag ble bekreftet at datteren deres er drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familie og venner av Sigrid Giskegjerde Schjetne mottok dødsbudskapet med stor sorg tirsdag ettermiddag. Nå ber de mediene om å la dem være i fred.

– Det siste døgnet har vært marerittlignende, i likhet med hele denne perioden. De er i dyp sorg etter at de i natt fikk beskjeden om et likfunn, og sent i ettermiddag fikk den endelige bekreftelsen, sier familiens bistandsadvokat Harald Stabell til NTB.

Et tusentall personer har deltatt i søkene etter Sigrid Schjetne siden hun forsvant 5. august.

Mandag kveld fant politiet et lik i et skogholt ved Kolbotn i Oppegård Kommune. Funnstedet ligger rundt 20 minutters kjøring fra der jenta forsvant, og bare noen hundre meter fra steder der det har blitt søkt etter Sigrid.

Medieinteressen har vært enorm i saken, og 16-åringens foreldre, Ingrid Giskegjerde og Tom Schjetne, har også stilt opp i intervjuer. Nå ønsker familien ro i sorgen.

– De ønsker nå at mediene tar hensyn til dem, og at de får fred, sier Stabell.

Foreløpig kan politiet ikke gi noen detaljer om dødsårsak eller andre omstendigheter, men Stabell sier familien setter pris på nå i hvert fall å ha fått visshet i hva som har skjedd, etter fire uker i uvisshet.

– De har blitt veldig godt informert av politiet, så vi har ikke noe å utsette på informasjonen og etterforskningen de har drevet, sier han.

Les også: Sigrid (16) funnet drept

Familiens venner samles

Under politiets pressekonferanse tirsdag kveld, der politiet bekreftet at Sigrid Schjetne var funnet drept, var foreldrenes vennegjeng samlet på Østensjø skole.

Gardinene var trukket for, og ingen ønsket å snakke med pressen.

Østensjø skole, hvor Sigrid (16) var elev, var tirsdag i beredskap i påvente av en avklaring av likfunnet på Kolbotn.

– Skolen har samlet en beredskapsgruppe, og vi følger utviklingen, sa rektor Knut Erik Brændvang til Aftenposten tirsdag ettermiddag.

Den savnede 16-åringens lillesøster er elev ved skolen.

Les også: Oslo overtar etterforskningen

– Det er godt å ha et svar

Prest i Oppsal kirke, en av kirkene i nærheten av der Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant fra, mener det er godt å ha et svar på hva som skjedde med 16-åringen.

Selv har han to døtre og bor i området.

– Jeg synes vi har et flott fellesskap her, nesten som en liten bygd. Når noe sånt skjer, tar det selvfølgelig bort noe av tryggheten, sier prest Kåre Skråmestø.

Han mener likevel det verste ville være å aldri få noe svar på hva som skjedde med 16-åringen.

– Nå får familien svar, og det er godt å ha et svar, sier han.

To menn er siktet i saken for drap og medvirkning til drap.

– En 37 år gammel mann og en mann på 64 år er siktet i saken. 37-åringen er kjent for politiet fra før av, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

Les også: To menn siktet for drapet

Les flere nyheter

Personvernpolicy