To menn siktet for drap på kvinne eller jente

AVHØR: Et lik ble funnet i skogen i Oppegård i Akershus, kun 100 meter unna denne bensinstasjonen. Kort tid etter ble to menn pågrepet, og en av dem skal inntil avhør i løpet av tirsdagen. (Foto: Audun Braastad / NTB scanpix)
AVHØR: Et lik ble funnet i skogen i Oppegård i Akershus, kun 100 meter unna denne bensinstasjonen. Kort tid etter ble to menn pågrepet, og en av dem skal inntil avhør i løpet av tirsdagen. (Foto: Audun Braastad / NTB scanpix)

De to mennene som ble pågrepet etter likfunnet på Kolbotn mandag kveld, er siktet for drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om likfunn i Oppegård:

*Mandag ved 21-tiden ble en død person funnet i et skogholt ved et industriområde på Kolbotn i Oppegård. Ifølge Østlandets Blad skal to menn være pågrepet i forbindelse med funnet.

*Den døde er ikke identifisert. Det er ventet en foreløpig obduksjonsrapport tirsdag.

*Politiet i Oslo har overtatt etterforskningen fra Follo politikammer. Politiet vil ikke bekrefte at noen er pågrepet.

*Det ble tirsdag spekulert på om den døde kunne være 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne, som forsvant på Østensjø i Oslo natt til søndag 5. august. 16-åringens foreldre er varslet om likfunnet.

* Politi og frivillige har lett etter 16-åringen over store deler av Oslo.

* 29. august siktet politiet et vitne, en 29 år gammel voldtektsdømt mann, for falsk forklaring i Sigrid-saken. Mannen fastholder sin uskyld.

Det sier advokat John Christian Elden, som er oppnevnt som forsvarer til den siktede 37-åringen, til TV2.

Den siktede har sittet i avhør på politihuset i Oslo tirsdag sammen med en advokat.

– Siktelsen gjelder drap på en ukjent kvinne eller jente før 3. september, sier Elden til ABC Nyheter.

Mannen ble siktet i saken natt til tirsdag.

37-åringen ble pågrepet etter en politiaksjon mandag kveld sammen med en mann i 60-årene på Kolbotn, etter likfunnet på Kolbotn mandag.

Tirsdag ettermiddag tok politiet seg inn i hjemmet til den siktede mannen i 60-årene.

Denne mannen skal ha blitt siktet i saken i ettermiddag og det er ventet at mannen vil bli avhørt tirsdag kveld.

Varsler pressekonferanse

Østlandets Blad meldte tidligere tirsdag at to menn var pågrepet etter at et lik ble funnet i Oppegård mandag. Den ene er mannen i slutten av 30-årene, mens den andre skal være i slutten av 60-årene.

Politiet skal ha pågrepet de to etter å ha aksjonert mot et forretningslokale i umiddelbar nærhet av funnstedet tirsdag kveld.

Les også: Oslo-politiet har overtatt etterforskningen

Det er ennå ikke kjent om den avdøde er savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), som har vært savnet siden 5. august. Svar fra den foreløpige obduksjonsrapporten er ventet i løpet av tirsdag.

Politiet varslet tirsdag ettermiddag at de vil holde en ny pressekonferanse klokken 18, og at de ikke kommer til å gå ut med noe mer informasjon før den tid.

Les også: Politiet går gjennom overvåkningsbilder

- Kan være utløst av dusøren

Torsdag ettermiddag uttalte tidligere politietterforsker Finn Abrahamsen at mye tyder på at den døde personen som ble funnet mandag er savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

Selv om politet foreløpig er meget sparsomme med opplysninger rundt den avdøde, så mener Abrahamsen at det kun er snakk om tid.

– Det er stor grunn til å tro at det endelig har kommet et gjennombrudd, og at man nå har funnet Sigrid, sier han til TV2 og legger til at det ikke er meldt om andre savnede i området.

Abrahamsen mener det er spesielt at det var politiet selv som fant liket, og tror derfor at dusøren på en million kroner kan ha vært en medvirkende faktor i det han anser som et gjennombrudd i Sigrid-saken.

Les også:

Politiet går fra dør til dør etter likfunnet

Sigrids familie orientert om funnet

Les flere nyheter

Personvernpolicy