«Kokainens gudmor» skutt i hodet

DREPT: Etter en omfattende kriminell karriere ble Griselda Blanco (69) mandag skutt og drept i den colombianske byen Medellin. (Foto: Florida Departement of Corrections)
DREPT: Etter en omfattende kriminell karriere ble Griselda Blanco (69) mandag skutt og drept i den colombianske byen Medellin. (Foto: Florida Departement of Corrections)

Griselda Blanco var en av pionerene bak kokainsmuglingen fra Colombia til USA på 70- og 80-tallet, og antas å stå bak minst 40 drap. Nå er hun selv drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den colombianske kvinnen som rakk å bli 69 år, fikk i løpet av sin kriminelle karriere en rekke kallenavn. Deriblant «Gudmoren av kokain», «Kokaindronningen» og «Den sorte enke», for å nevne noen.

Mandag ble Blanco tatt av dage i den beryktede byen Medellin i Colombia, kanskje mest kjent for å være Pablo Escobars hjemby.

Offer for egen oppfinnelse

I tillegg til at Blanco antas å stå bak flere titalls drap, skal hun ha blitt tilskrevet den noe tvilsomme æren for å ha klekket ut konseptet med likvideringer fra motorsykkel.

Ironisk nok var det nettopp slik hun selv endte opp med å bli drept da hun var på vei ut fra en slakterforretning i Medellin, skriver den avisa Miami Herald.

To personer kjørte opp på siden av Blanco, og en av dem tok livet av den 69 år gamle kvinnen med to skudd i hodet.

Les også: Fant halvt tonn kokain i anleggsmaskin

Drepte 2-åring

Ifølge BBC var Blanco en av de første som startet med å smugle store kvanta med kokain fra sitt hjemland, til USA på 70- og 80-tallet.

Så ble hun dømt til 20 års fengsel for narkosmugling og tre drap, blant annet på en to år gammel gutt, i USAs delstat Florida. Det medførte blant annet at hun mistet kontroll over flere av smuglerrutene sine.

Les også: Brite risikerer dødsstraff etter å ha blitt tatt med kokain

- Hun hadde mange fiender

Etter at hun ble løslatt har Blanco stort sett holdt seg skjult, og ifølge en tidligere drapsetterforsker i Miami-politiet er det mest overraskende at «Gudmoren av kokain» fikk leve så lenge som hun gjorde.

- Hun hadde mange fiender. Når du dreper og lemlester i den skalaen hun gjorde, er det bare et spørsmål om tid før noen finner deg, sier Nelson Andreu til Miami Herald.

Ifølge colombiansk politi er motivet for drapet på Blanco foreløpig ukjent.

Les også:

Norske tollere leverte tilbake beslaglagt marihuana

- Legalisering av marihuana kan løse Spanias pengeproblemer


Les flere nyheter

Personvernpolicy