Lynotts mor kraftig ut mot Mitt Romney

Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney (t.v.) har brukt musikken til det irske bandet Thin Lizzy, noe moren til bandets avdøde frontmann Phil Lynott (innfelt) reagerer sterkt på. Foto: NTB scanpix/promo
Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney (t.v.) har brukt musikken til det irske bandet Thin Lizzy, noe moren til bandets avdøde frontmann Phil Lynott (innfelt) reagerer sterkt på. Foto: NTB scanpix/promo

Moren til Phil Lynott går kraftig ut mot at Mitt Romneys folk brukte Thin Lizzy-låten «The Boys Are Back in Town» på republikanernes landsmøte forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Philomena Lynott avduker en statue av den avdøde sønnen Phil, frontmann i Thin Lizzy, i 2005. Foto: AP Photo (klikk på bildet for større versjon)Philomena Lynott avduker en statue av den avdøde sønnen Phil, frontmann i Thin Lizzy, i 2005. Foto: AP Photo (klikk på bildet for større versjon)

81 år gamle Philomena Lynott hevder bestemt at sønnen, som døde i 1985, ville mislikt at republikanerne spilte låten.

- Phil ville ha likt Romneys kurs

Hun påpeker at sønnen ville mislikt en rekke av de tingene som Romney og hans visepresidentkandidat Paul Ryan står for, blant annet motstanden mot homofilt partnerskap og skattepolitikk.

Les også: Gary Moore døde av hjerteinfarkt

– Jeg kan ikke gjøre annet enn å uttrykke mine synspunkter. Men jeg ønsker å være klar på at jeg ikke ønsker Philips musikk til å bli brukt på noen måte som kan skade et menneske, sier Lynott til bladet Hot Press.

Kaller det misbruk

Hun beskylder Ryan for å «misbruke» sønnens musikk, og påpeker at en rekke fans og musikere er svært oppbrakt over dette. Derimot kan president Barack Obama bare forsyne seg, understreker hun:

– Det er en svart president i Amerika, noe som for meg er vidunderlig symbolsk, slik det også ville vært for Philip, som var en stolt, svart ire.

Les også:

Gitaristen Gary Moore er død

Hardrock mot Taliban

Tilbake til 1973

Dødt løp i ny meningsmåling i USA

Romney lover jobber og nytt håp

Mitt Romney tråkket i salaten - igjen


Les flere nyheter

Personvernpolicy