- Funnet kan være utløst av dusøren

TROR SIGRID ER FUNNET: Tidligere politietterforsker i Oslo, Finn Abrahamsen, mener dusøren i Sigrid-saken kan ha vært med å gi informasjon som ledet til likefunnet på Kolbotn, med påfølgende pågripelser, mandag kveld. (Arkivfoto: NTB scanpix)
TROR SIGRID ER FUNNET: Tidligere politietterforsker i Oslo, Finn Abrahamsen, mener dusøren i Sigrid-saken kan ha vært med å gi informasjon som ledet til likefunnet på Kolbotn, med påfølgende pågripelser, mandag kveld. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Tidligere politietterforsker Finn Abrahamsen mener mye tyder på at den døde personen som ble funnet mandag er savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om likfunn i Oppegård:

*Mandag ved 21-tiden ble en død person funnet i et skogholt ved et industriområde på Kolbotn i Oppegård. Ifølge Østlandets Blad skal to menn være pågrepet i forbindelse med funnet.

*Den døde er ikke identifisert. Det er ventet en foreløpig obduksjonsrapport tirsdag.

*Politiet i Oslo har overtatt etterforskningen fra Follo politikammer. Politiet vil ikke bekrefte at noen er pågrepet.

*Det ble tirsdag spekulert på om den døde kunne være 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne, som forsvant på Østensjø i Oslo natt til søndag 5. august. 16-åringens foreldre er varslet om likfunnet.

* Politi og frivillige har lett etter 16-åringen over store deler av Oslo.

* 29. august siktet politiet et vitne, en 29 år gammel voldtektsdømt mann, for falsk forklaring i Sigrid-saken. Mannen fastholder sin uskyld.

Den døde ble funnet i et skogholt mandag ved 21-tiden. Liket skal ha vært delvis tildekket da det ble funnet.

Samme kveld aksjonerte væpnet politi mot et forretningslokale i nærheten av funnstedet, ifølge Østlandets Blad. En mann i 60-årene fra Follo, og en mann slutten av 30-årene fra Oslo ble pågrepet i aksjonen.

Siste: Obduksjonen ferdig - venter på rapporten

Selv om politet foreløpig er meget sparsomme med opplysninger rundt den avdøde, så mener tidligere politietterforsker Finn Abrahamsen at det kun er snakk om tid.

– Det er stor grunn til å tro at det endelig har kommet et gjennombrudd, og at man nå har funnet Sigrid, sier han til TV2 og legger til at det ikke er meldt om andre savnede i området.

Det er ventet en foreløpig obduksjonsrapport av den døde vil foreligge i løpet av tirsdag ettermiddag.

Les også: Politiet går fra dør til dør etter likfunnet

Tror dusøren kan ha spilt inn

Abrahamsen mener det er spesielt at det var politiet selv som fant liket, og tror derfor at dusøren på en million kroner kan ha vært en medvirkende faktor i det han anser som et gjennombrudd i Sigrid-saken.

– Vi kan ikke se bort ifra at folk har falt for fristelsen etter å ha snappet opp informasjon, og har gitt tips. Eller at det har gått så langt som at de som har hatt noe med dette å gjøre, har snakket med politiet, sier han til TV2.

Les også: Politiet går gjennom overvåkningsbilder

Tror politiet vet

I et tidligere intervju fortalte Abrahamsen til ABC Nyheter at han var usikker på om en dusør var rett vei å gå i Sigrid-saken.

– Generelt sett er det ganske liten mulighet for at det fungerer. Om det er rett verktøy å bruke i denne saken er vanskelig å si, men man kan ikke utelukke at noen sitter på informasjon som kan være med å gi et gjennombrudd. Det kan en dusør være med å lokke frem, uttalte Abrahamsen den gang.

Overfor TV2 sier han tirsdag at han tror politiet allerede har skjønt at den døde personen som ble funnet mandag kveld er Sigrid.

- Politiet ikke kan gå ut med sikker identifisering før de har fått dette fra rettsmedisinerne. Det kan ta tid, men de vil nok ha det i løpet av ettermiddagen, sier han.

Les også:

Oslo-politiet overtar etterforskningen av likfunnet

Sigrids familie er orientert

Les flere nyheter

Personvernpolicy