Politiet går fra dør til dør etter likfunn

SAUMFARER OMRÅDET: Etterforskere fra politiet går gjennom området der et lik er funnet i skogen i Oppegård i Akershus. (Foto: NTB scanpix)
SAUMFARER OMRÅDET: Etterforskere fra politiet går gjennom området der et lik er funnet i skogen i Oppegård i Akershus. (Foto: NTB scanpix)

Gjør alt for å samle informasjon etter at det i går kveld ble funnet en død person på Kolbotn i Oppegård.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om likfunn i Oppegård:

*Mandag ved 21-tiden ble en død person funnet i et skogholt ved et industriområde på Kolbotn i Oppegård. Ifølge Østlandets Blad skal to menn være pågrepet i forbindelse med funnet.

*Den døde er ikke identifisert. Det er ventet en foreløpig obduksjonsrapport tirsdag.

*Politiet i Oslo har overtatt etterforskningen fra Follo politikammer. Politiet vil ikke bekrefte at noen er pågrepet.

*Det ble tirsdag spekulert på om den døde kunne være 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne, som forsvant på Østensjø i Oslo natt til søndag 5. august. 16-åringens foreldre er varslet om likfunnet.

* Politi og frivillige har lett etter 16-åringen over store deler av Oslo.

* 29. august siktet politiet et vitne, en 29 år gammel voldtektsdømt mann, for falsk forklaring i Sigrid-saken. Mannen fastholder sin uskyld.

Sivilt politiet samler nå informasjon etter likfunnet på Oppegård mandag kveld, der to menn så langt er pågrepet i saken.

Innsatsleder Pål Bjelland opplyser til db.no at politiet foretar en rundspørring hos bedrifter i området rundt der liket ble funnet, og ifølge avisa går politiet fra dør til dør med et eget spørreskjema.

Tirsdag formiddag ble det kjent at politiet også går gjennom, og samler inn, overvåkningsbilder fra bedrifter i nærheten av funnstedet.

Stille fra politiet

Tidligere tirsdag morgen avlyste politiet i Oslo først sin tillyste pressekonferanse i Sigrid-saken, og kort tid etter overtok de etterforskningen av likfunnet.

I en pressemelding skriver Oslo-politiet at de ikke vil gi informasjon i Sigrid-saken eller om likfunnet i Follo før den avdøde som ble funnet er identifisert.

- Vi kommer med informasjon med en gang vi har noe mer konkret å fortelle, skriver de i pressemeldinga, og ber om forståelse for dette.

Les også: - Formidabelt mye informasjon i Sigrid-saken

Funnet like ved bensinstasjon

Liket ble funnet like ved en turløype som går ut fra Skiveien, kun 100 meter fra en Shell-stasjon som ligger i et området med flere bilverksteder.

Politiet har sperret av et større område slik at kriminalteknikere kan foreta sine undersøkelser.

– Vi har hatt taktisk arbeid pågående parallelt hele tiden, og både det tekniske og taktiske arbeidet fortsetter, sier politioverbetjent Rune Isaksen i Follo politidistrikt.

Det er ventet en foreløpig obduksjonsrapport av den døde i Oppegård allerede tirsdag formiddag.

Les også: Dusør på én million kroner i Sigrid-saken

Søkte 200 meter fra funnstedet

Bistandsadvokat for Sigrids familie, Harald Stabell, bekreftet tirsdag morgen at familien er orientert om likfunnet.

Det er over fire uker siden Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble meldt savnet fra Østensjø.

Det nye liket ble funnet cirka 18,7 kilometer, og 20 minutter med bil fra hennes hjemmeadresse, ifølge db.no.

Aftenposten melder at en av letegruppene som tidligere har gjennomført søk etter Sigrid skal ha vært så nærme som 200 meter fra der liket ble funnet mandag kveld.

Les også:

Media sprer feilinformasjon i Sigrid-saken

Lette etter Sigird - fant fem kilo narkotika


Les flere nyheter

Personvernpolicy