Oslo overtar etterforskningen

Oslo overtar etterforskningen
Oslo overtar etterforskningen

Politiet i Oslo overtar etterforskningen av likfunnet i Oppegård. Tirsdag formiddag er det ventet en foreløpig obduksjonsrapport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidlig tirsdag morgen avlyste politiet i Oslo sin tillyste pressekonferanse i Sigrid-saken, og ba om forståelse for at det ikke vil bli svart på spørsmål i forbindelse med denne saken.

Siste: To menn pågrepet etter likfunn

Et par timer senere ble det klart at det er Oslo politidistrikt som skal ha ansvaret for etterforskningen av likfunnet.

– Alle henvendelser om saken må dermed rettes til Oslo politidistrikt, opplyser kommunikasjonsrådgiver Christina Ek i Follo politidistrikt.

Bistandsadvokat for Sigrids familie, Harald Stabell, bekrefter også tirsdag morgen at familien er orientert om likfunnet.

Les også: Politiet går nå gjennom overvåkningsbilder

Delvis tildekket

Den døde personen ble funnet ved 21-tiden mandag kveld i et industriområde på Kolbotn i Oppegård.

– Vi kan bekrefte at det dreier seg om en død person, men kan ikke si noe nærmere om kjønn eller alder, sier politioverbetjent Rune Isaksen i Follo politidistrikt til NTB.

Isaksen opplyser at funnet ble gjort i forbindelse med et politioppdrag i Oppegård kommune, men ønsker ikke å si hvorfor politiet befant seg i området.

– Vedkommende er fraktet inn til Oslo og vil bli obdusert i løpet av morgenen. Vi håper obduksjonen kan gi flere svar og en identifikasjon, sier Isaksen.

Liket skal ha vært delvis tildekket da det ble funnet, melder NRK, men det vil ikke politiet bekrefte. Like før klokka 4 ble vedkommende kjørt vekk, og en obduksjonsrapport er ventet ved 10-11-tiden tirsdag, ifølge Isaksen.

Les også: Lette etter Sigird - fant fem kilo narkotika

Svarer ikke

16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til 5. august, og siden den gang har det pågått en intens og storstilt etterforskning og leteaksjon.

– Vi har orientert Oslo. Det er helt naturlig i forbindelse med Sigrid-saken som de har ansvaret for, sier Isaksen. Han understreker likevel at politiet ikke har noen holdepunkter for å sette likfunnet i sammenheng med Sigrid-saken.

– Det holder vi helt åpent foreløpig, sier Isaksen, som ikke vil oppgi flere detaljer om funnstedet eller hva som befant seg der.

Follo-politiet skal ikke ha noen meldinger om savnede som de umiddelbart setter i forbindelse med likfunnet.

Les også: Foreldre redde etter Sigrid-forsvinningen

Turområde

Funnet ble gjort i et industriområde bak en døgnåpen Shell-stasjon i nærheten av riksvei 152. Liket ble funnet rundt 200 meter fra en skogsvei i området.

Jan Elling Skaugerud bruker området mye og er sjokkert over funnet.

– Det er ekkelt at det er funnet et lik i nabolaget. Jeg bruker skogsområdet til å lufte mine hunder flere ganger om dagen. Det er et yndet friluftsområde for Oppegårds befolkning, og flere barnehager har samlingssted inne i skogen hvor liket er funnet, sier Skaugerud til Østlandets Blad.

I nærheten ligger også et tjern der mange pleier å ta med hundene sine. Shell-stasjonen ligger like ved et ganske tett befolket boligområde. Et større område er avsperret rundt funnstedet.

– Vi har hatt taktisk arbeid pågående parallelt hele tiden, og både det tekniske og taktiske arbeidet fortsetter, sier Isaksen.

Ifølge Aftenposten har politiet også sperret av et stort område ved en bilforretning i Tømteveien, der det også er mulig å komme seg inn i skogholtet.

Les også:

Media sprer feilinformasjon i Sigrid-saken

Letemannskaper frykter at gjerningsmenn følger med

- Formidabelt mye informasjon i Sigrid-saken


Les flere nyheter

Personvernpolicy