100 stokkeslag for sex

En domstol på Maldivene har idømt en 16 år gammel jente 100 stokkeslag og åtte måneders husarrest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta ble dømt for å ha hatt sex med en eldre mann. Hun «tilsto» å ha hatt sex med 29-åringen etter at familien gikk til sak. Mannen ble funnet skyldig i å ha hatt sex med en mindreårig, og ble søndag dømt til ti års fengsel, melder Minivan News ifølge AFP.

Paret ble oppdaget da de hadde samleie i Raa-atollet, omkring 200 kilometer nord for hovedstaden Male. Jenta vil først bli utsatt for straffen når hun blir myndig.

- Da hun juridisk sett er en mindreårig har retten funnet at jentas dom ikke vil bli gjennomført før hun fyller 18 år, skriver Minivan News.

Det fremgikk ikke når samleiet fant sted.

Les også: Konge forhindret pisking av kvinne

Dommen falt ti måneder etter at FNs menneskerettssjef Navi Pillay oppfordret Maldivene til å stanse offentlig pisking av kvinner for utenomekteskapelig sex. Pillay bemerket under et besøk i landet at Maldivene har hatt fremgang i beskyttelsen av rettighetene til landets 330.000 sunnimuslimer, men at mer må gjøres for å beskytte rettighetene til kvinner.

Stokkeslagene blir vanligvis idømt som straff av landsbyledere, som også fungerer som lokale dommere.

Maldivene er best kjent som et luksusmål for turisme, og landet innførte flerpartidemokrati i 2008. Politisk uro førte til at den første valgte presidenten, Mohamed Nasheed, trakk seg i februar.

Les også: Pisket for å ha deltatt i lotteri

Les flere nyheter

Personvernpolicy