- Jackson var som to personer

NYE DETALJER: Michael Jackson under lanseringen av det som skulle bli hans siste verdensturné i 2009. Kort tid etter døde popstjernen, noe som utløste en rekke rettssaker.(Foto: AP)
NYE DETALJER: Michael Jackson under lanseringen av det som skulle bli hans siste verdensturné i 2009. Kort tid etter døde popstjernen, noe som utløste en rekke rettssaker.(Foto: AP)

Michael Jacksons sinnstilstand skal ha vært på bristepunktet kort tid før hans dødsfall, ifølge nye dokumenter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De nye påstandene kommer i lys av dokumenter lagt frem under en ny rettssak som følge av popstjernens død.

Der blir Michael Jackson blant annet beskrevet som et «følelsesmessig paralysert kaos» som var «livredd» før det som skulle være hans siste turné; «This Is It» i 2009.

25. juni samme år døde Jackson, og forsikringsselskapet Lloyds of London måtte ut med over 100 millioner kroner i erstatning.

- Paranoia og tvangstanker

Nå saksøker de konsertarrangøren AEG fordi de mener arrangøren sikret seg forsikringen på falsk grunnlag, med den begrunnelse at AEG la skjul på at de egentlig var svært bekymret for om Jackson ville klare å gjennomføre turneén.

Dette skal fremgå av en rekke e-poster avisen Los Angeles Times har fått tilgang til. I en av disse skal blant annet showets regissør gi uttrykk for sterk bekymring vedrørende Jacksons helse, overfor AEG.

- Det er klare tegn på paranoia, stress og tvangstanker. Det er akkurat som om det er to personer der inne. Han trenger profesjonell hjelp, skal Kenny Ortega ha skrevet til en sjef i AEG, ifølge Daily Mail.

Men AEG-sjefene skal ikke ha tatt hensyn til bekymringene ettersom de ønsket å få gjennomført de planlagte konsertene.

Les også: Hackere stjeler Jackson-katalog

Siste i lang rekke

Jacksons død utløste en lang rekke rettssaker.

Mest rabalder ble det rundt saken mot Jacksons lege, Conrad Murray, som i 2011 ble funnet skyldig i uaktsomt drap på popstjernen.

Det er dessuten ventet at den pågående rettssaken mellom AEG og Lloyds of London vil frembringe flere avsløringer fremover.

Innad i Jackson-familien har det heller ikke manglet på drama den siste tiden. I juli mistet Katherine Jackson, moren til Michael, omsorgsretten for popstjernens barn.

Se også:

Hør opptaket av en dopet Jackson

- Jacko var bevisstløs bak scenen

Les også:

- Usannsynlig at Jackson ga seg selv dødelig overdose

Ville selge Jacko-fuglebæsj

Les flere nyheter

Personvernpolicy