Ap-representant etterforskes for cannabisbruk

Ap-representant etterforskes for cannabisbruk
Ap-representant etterforskes for cannabisbruk

Stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg innrømmet å ha brukt cannabis jevnlig. Nå blir han kalt inn til avhør hos politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har opprettet sak og starter etterforskning som går på bruk og besittelse av narkotika, sier fungerende kriminalsjef Sigmund Andersen ved Sarpsborg politistasjon til Sarpsborg Arbeiderblad.

I et intervju med avisen forteller Forsberg om jevnlig bruk av cannabis over flere år. Narkotikabruken var en erstatning for antidepressiva eller andre reseptbelagte legemidler, hevder han.

Les også: Narkosiktet politiker mener tiltale er for streng

Sammenbrudd

– Jeg røykte cannabis fordi det ga meg en medisinsk effekt. Jeg fikk slappe av og sove. Jeg hadde lange arbeidsdager og bare tre-fire timers søvn hver natt i flere måneder.

Forsberg forteller at han fikk angst og søvnproblemer etter at samboeren døde for åtte år siden. Et nytt dødsfall rammet familien kort tid etter Utøya-angrepet. Forsberg var ikke på Utøya, men stilte opp for pårørende og overlevende. Han brøt sammen på en reise til USA med Stortingets arbeids- og sosialkomité i februar i år.

– I dag ser jeg på sammenbruddet som et gjennombrudd. Jeg forsto at dette ikke gikk lenger. Nå går jeg til psykolog, og i tillegg til at jeg har en fin familie og gode venner har det vært godt for meg å samtale med profesjonelle, sier Ap-representanten, som til daglig møter i arbeids- og sosialkomiteen.

Les også: Begynte med ecstasy på Ibiza

Ville legalisere

For tre år siden tok Forsberg selv til orde for å legalisere bruk og besittelse av narkotika.

– Ingenting tyder på at straff er et velegnet virkemiddel. Det er meningsløst å bruke politi og straff mot syke folk, sa Forsberg til Dagsavisen i 2009.

32-åringen som da bare hadde sittet på Stortinget i et par måneder, kom med en sterk anmodning til regjeringens ruspolitiske utvalg om å fjerne straff for bruk og besittelse av mindre mengder narkotika.

Utvalget som ble ledet av statsministerens far Thorvald Stoltenberg, tok ikke stilling til spørsmålet om legalisering eller avkriminalisering, men foreslo å tilby avtaler om oppfølging som alternativ til påtale og anmerkning i strafferegisteret.

Les også: Warloe får støtte og sympati i fylkeslaget

Forsberg bedyrer selv at han har lagt narkotikabruken bak seg og sier han ikke har ruset seg på tre uker. Han innrømmer å ha prøvd andre narkotiske stoffer, men sier denne bruken ligger flere år tilbake i tid.

Vraket

Ap-representanten sier han aldri har vært ruset på jobb og vil gjerne ha en ny periode på Stortinget. Nominasjonskomiteen i Østfold Arbeiderparti har utelatt ham fra lista over 20 aktuelle stortingskandidater.

– Stortinget er landets lovgivende forsamling, og vi mener derfor på prinsipielt grunnlag at dette ikke er forenlig med en stortingsnominasjon, sier nominasjonskomiteens leder Arne Øren til Sarpsborg Arbeiderblad.

Les også: Warloes nettprofil brukt til narkohandel

I det lokale Ap-laget i Sarpsborg har Forsberg en viss støtte i sin kamp for å beholde stortingsplassen. AUF i Østfold betrakter ham fortsatt som sin kandidat i nominasjonskampen og slår fast at han har organisasjonens fulle tillit.

– Det er uforståelig at nominasjonskomiteen velger å stenge Thor Erik helt ut av prosessen, uten å søke råd hos medlemmene. Han har fortsatt en jobb å gjøre på Stortinget, sier Amalie Henriksen, nestleder i AUF i Østfold.


Les flere nyheter

Personvernpolicy