FN-utsending: – Nærmest umulig oppgave i Syria

FNs og Den arabiske ligas nye spesialutsending til Syria, Lakhdar Brahimi (bildet), mener han har en nærmest umulig oppgave foran seg. I et intervju med den britiske rikskringkastingen BBC sier Brahimi at han ser med pessimisme på utsiktene til å lykkes der forgjengeren Kofi Annan feilet. Oppgaven er nærmest umulig, fastslår den tidligere algeriske utenriksministeren. Foto: J. C. McIlwaine (Reuters)
FNs og Den arabiske ligas nye spesialutsending til Syria, Lakhdar Brahimi (bildet), mener han har en nærmest umulig oppgave foran seg. I et intervju med den britiske rikskringkastingen BBC sier Brahimi at han ser med pessimisme på utsiktene til å lykkes der forgjengeren Kofi Annan feilet. Oppgaven er nærmest umulig, fastslår den tidligere algeriske utenriksministeren. Foto: J. C. McIlwaine (Reuters)

FNs og Den arabiske ligas nye Syria-utsending Lakhdar Brahimi ser svært pessimistisk på arbeidet han har foran seg. Oppgaven er nærmest umulig, sier han til .

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag ble mer enn 100 mennesker drept i nye voldshandlinger i Syria. Arabiske ledere retter hard kritikk mot regimet i Damaskus for å bruke tunge våpen mot sin egen befolkning, og Lakhdar Brahimi framholdt mandag at han ser få utsikter til en snarlig løsning på konflikten.

Han medga samtidig at hans egen oppgave er «på det nærmeste umulig».

– Jeg går til oppgaven med åpne øyne og uten illusjoner, sa Brahimi i et intervju med den britiske rikskringkastingen i New York.

Les også: - August blodigste måned i Syria

Brahimi overtok i helgen vervet som Syria-utsending fra tidligere generalsekretær i FN Kofi Annan. Han har gjort det klart at han mener partene i konflikten selv har hovedansvaret for å finne fram til en fredsløsning.

Brahimi vil heller ikke si om han mener Syrias president Bashar al-Assad må gå av. Den nye utsendingen mener det er for tidlig å si «hvem som bør gå og hvem som bør bli værende» i Syria.

Les også:

Damaskus rystet av bombeeksplosjoner

Lever i fryktens vold i Damaskus

Opprørerne hevder å skutt ned jagerfly i Syria

Dette er FNs sikkerhetsråd

Alt om konflikten i Syria


Les flere nyheter

Personvernpolicy