– August blodigste måned i Syria

Syriske opprørssoldater løper i dekning etter at regjeringsstyrker hr avfyrt en granat i Aleppo. Ifølge en syrisk aktivistgruppe var augst den blodigste måneden hittil i borgerkrigen i Syria. Foto: Youssef Boudlal / Reuters / NTB scanpix
Syriske opprørssoldater løper i dekning etter at regjeringsstyrker hr avfyrt en granat i Aleppo. Ifølge en syrisk aktivistgruppe var augst den blodigste måneden hittil i borgerkrigen i Syria. Foto: Youssef Boudlal / Reuters / NTB scanpix

August var den blodigste måneden i Syria siden opprøret mot regimet til president Bashar al-Assad startet i mars i fjor, ifølge en syrisk aktivistgruppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 5.440 mennesker ble drept i Syria i august, ifølge den London-baserte Syrian Observatory for Human Rights. 4.114 av disse var sivile, 105 var opprørssoldater mens 1.221 var regjeringssoldater, ifølge gruppen, som sier den har et stort nettverk av aktivister over hele Syria.

Gruppen hevder at over 26.200 mennesker er drept siden opprøret startet. De tallene er det imidlertid ikke mulig å bekrefte siden det er strenge restriksjoner for utenlandske medier i Syria.

Les også: Damaskus rystet av bombeeksplosjoner

Ifølge FN har om lag 18.000 mennesker mistet livet i borgerkrigen.

Les flere nyheter

Personvernpolicy