Meny

– Siktet i Sigrid-saken vurderer anmeldelse av politiet

Politiet aksjonerer mot boligblokka til den siktede på Østensjø fredag. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvareren til 29-åringen som er siktet for falsk forklaring i Sigrid-saken, mener det kan bli aktuelt med både anmeldelse av politiet og erstatningsspørsmål.

Advokat Kim Gerdts mener politiet går langt utover det de har rett til i undersøkelsene rundt 29-åringen.

– Han er siktet for å ha forklart seg uriktig om en observasjon fra leiligheten. Så dundrer politiet inn med ransaking av leilighet, telefoner og biler, leter etter DNA. Det har ingenting med den foreliggende siktelsen å gjøre, sier Gerdts til NRK.

Les også: – Flere hundre avhør gjenstår

Advokaten mener klienten egentlig etterforskes for forsvinningen av 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne, som forsvant på vei hjem natt til søndag 5. august.

– De foretar en ulovlig handling som de gjør lovlig ved å komme med en skinnsiktelse, sier han.

Gerdts sier han vurderer å kontakte Spesialenheten for politisaker. Han mener 29-åringen utsettes for en politiskandale, og at det kan bli aktuelt å følge opp med erstatningssak.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde svarer at politiet ikke deler oppfatningen.

Se også: Undersøkte bolig og T-banestasjon

Flere hundre avhør venter

Politiet var fredag ikke nærmere et gjennombrudd i Sigrid-saken. Etterforskningen fortsetter med fullt trykk på alle områder, også gjennom helgen.

Flere hundre personer er så langt avhørt i forsvinningssaken, men fortsatt gjenstår flere hundre vitneavhør, ifølge Rohde.

Det er ikke er aktuelt å utvide siktelsen mot 29-åringen

– Politiet ikke kan gi nærmere opplysninger om hva vi mener er uriktig ved forklaringen fordi vedkommende er identifisert i mediene. Ytterligere opplysninger om siktede vil derfor være et brudd på politiets taushetsplikt, sier Rohde.

Se også: Leter på nytt etter Sigrid

Hun sier det kan bli foretatt flere avhør av siktede, men legger til at dette ikke vil være mer dramatisk enn avhør av andre vitner i saken.

– Ny informasjon tilflyter stadig politiet, og denne informasjon må etterforskes, sier hun.

– Kan ha lest det

29-åringen har forklart at han hørte en person skrike i det tidsrommet Sigrid forsvant, og at han så to biler i området. Politiet har i en rekonstruksjon undersøkt hva mannen kan ha sett fra balkongen. Flere busker og trær skal dekke sikten ned til veien.

– Når han under rekonstruksjonen ser dette, erkjenner han at han må ha forvekslet det han har lest med det han faktisk selv husker, sier forsvarer Gerdts, og legger til at 29-åringen derfor nekter for å ha forklart seg uriktig med vilje.

– Han har det helt fryktelig. Han er eksponert så til de grader, helt ubegrunnet. Han kan ikke være hjemme lenger, han må skjule seg for å få fred, sier forsvareren.

Les også: - Må ha vært gjerningsmannen

Kriminalhund

Politiet hadde fredag med seg kriminalhund trent til å finne sæd- og blodrester da de på nytt undersøkte boligblokka til den siktede 29-åringen.

Tre sivilkledde politifolk og hunden var inne i blokka i under en halvtime. Deretter dro politiet videre til Godlia T-banestasjon, som ligger et par hundre meter unna. Der gjorde de seg ferdige i løpet av noen få minutter.

Også tidligere denne uka gikk politiet inn i leiligheten for å undersøke den.

Les også: Lette etter Sigird - fant fem kilo narkotika

Rohde sier undersøkelsene fredag var ledd i den pågående etterforskningen hvor politiet hele tiden forsøker å kartlegge med stadig større sikkerhet hvor Sigrid gikk og hvor hun eventuelt sluttet å gå kvelden hun forsvant.

Rohde sier svært mange personer er nevnt i forbindelse med saken, også personer med «historikk».

– Men vi må ha konkret grunnlag for å knytte disse til Sigrids forsvinning, sier hun.

Ifølge Rohde har politiet nå rundt 4.500 navn på personer som er nevnt i saken, over 1.000 kjøretøy, og de har foretatt flere hundre vitneavhør. Mellom 2.500 og 3.000 tips er kommet inn i saken.

Les også:

Tror siktet er sjekket ut av Sigrid-saken

Siktet i Sigrid-saken hevder å ha alibi

Voldtekstdømt siktet i Sigrid-saken

- Sigrid kan være i Sverige

Media sprer feilinformasjon i Sigrid-saken

Foreldre redde etter Sigrid-forsvinningen


Les flere nyheter

Populært