Meny

NHO tapte slaget mot LO i Arbeidsretten

NHO tapte slaget mot LO i Arbeidsretten

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeidsretten har gitt LO medhold i tvisten med NHO om boredriftsavtalen. Dermed er det fare for ny oljestreik fra søndag.

Etter den opprivende striden i sommer, er det planlagt ny mekling mellom LO-forbundet Industri Energi og Oljeindustriens Landsforening i helgen.

159 ansatte i borebedriften KCA Deutag står streikeklare, men NHO og OLF mener en streik vil være tariffstridig. Selv om installasjonene Ringhorne og Kvitebjørn i Nordsjøen vil bli berørt av en streik, er det først og fremst prinsipiell uenighet om spilleregler som forklarer hvorfor NHO i forrige uke brakte spørsmålet inn for Arbeidsretten.

Les også: Nye streiker i vente på sokkelen

– Arbeidsretten ga enstemmig grønt lys for mulig konflikt mellom Industri Energi og Oljeindustriens landsforening, heter det i en melding på LO-forbundets hjemmesider fredag.

Da stevningen ble sendt, slo NHO-sjef John G. Bernander fast at arbeidsgiversiden ikke har noe å forhandle med i en eventuell mekling om boredriftsavtalen.

– Den varslede arbeidskampen bidrar ikke til annet enn en ytterligere skjerping av konfliktnivået mellom partene og til hensiktsløs ressursbruk, tordnet han.

Les også: Vårens streik mot regjeringen koster fagbevegelsen 300 mill.

Les flere nyheter

Populært