NHO tapte slaget mot LO i Arbeidsretten

NHO tapte slaget mot LO i Arbeidsretten
NHO tapte slaget mot LO i Arbeidsretten
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeidsretten har gitt LO medhold i tvisten med NHO om boredriftsavtalen. Dermed er det fare for ny oljestreik fra søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter den opprivende striden i sommer, er det planlagt ny mekling mellom LO-forbundet Industri Energi og Oljeindustriens Landsforening i helgen.

159 ansatte i borebedriften KCA Deutag står streikeklare, men NHO og OLF mener en streik vil være tariffstridig. Selv om installasjonene Ringhorne og Kvitebjørn i Nordsjøen vil bli berørt av en streik, er det først og fremst prinsipiell uenighet om spilleregler som forklarer hvorfor NHO i forrige uke brakte spørsmålet inn for Arbeidsretten.

Les også: Nye streiker i vente på sokkelen

– Arbeidsretten ga enstemmig grønt lys for mulig konflikt mellom Industri Energi og Oljeindustriens landsforening, heter det i en melding på LO-forbundets hjemmesider fredag.

Da stevningen ble sendt, slo NHO-sjef John G. Bernander fast at arbeidsgiversiden ikke har noe å forhandle med i en eventuell mekling om boredriftsavtalen.

– Den varslede arbeidskampen bidrar ikke til annet enn en ytterligere skjerping av konfliktnivået mellom partene og til hensiktsløs ressursbruk, tordnet han.

Les også: Vårens streik mot regjeringen koster fagbevegelsen 300 mill.

Les flere nyheter