Meny

Demning i Mississippi truet av Isaac

En mann staker seg fram i en båt i byen Sidell i den amerikanske delstaten Louisiana, etter at uværer Isaac har fylt gatene med vann. En stor demning på grensen mellom Mississippi og Louisiana står i fare for å briste etter tropestormen Isaacs herjinger. Mellom 40.000 og 60.000 mennesker kan bli rammet, og myndighetene forbereder evakuering. Foto: Michael Spooneybarger / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En stor demning på grensen mellom Mississippi og Louisiana står i fare for å briste etter tropestormen Isaacs herjinger. Mellom 40.000 og 60.000 mennesker kan bli rammet.

Myndighetene i de to amerikanske delstatene oppfordret fredag til evakuering av de truede områdene. Men de avviste påstander om at Percy Quin-demningen allerede har sprukket, selv om de medga at deler av den er svekket.

– Mannskaper fra føderale, statlige og lokale myndigheter skal jobbe natten igjennom med problemene, opplyste Mississippi-guvernør Phil Bryant. Hans kollega i Louisiana Bobby Jindal varslet at vannstanden i demningen skal senkes med 2,5 meter på kontrollert vis.

Les også: Isaac oversvømmer Louisiana

Busser og lastebiler er sendt til de berørte områdene for å hjelpe til med evakueringen. Mer enn 500 mennesker har søkt tilflukt i et midlertidig mottak i småbyen Kentwood, som ligger nær Percy Quin-demningen.

Isaac hadde orkans styrke da den kom inn over den amerikanske sørkysten tirsdag, men har senere svekket seg. Meteorologer advarer likevel om at uværet fortsatt kan komme til å gjøre stor skade i de berørte områdene.

Les flere nyheter

Populært