Meny

Gaup betaler tilbake

Skuespilleren Mikkel Gaup betaler nå tilbake pengene Oslo sameforeningen mener han urettmessig har tatt. - Skyldes dårlig kommunikasjon, sier hans advokat. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skuespiller Mikkel Gaup betaler tilbake Utøya-penger.

I går ble skuespilleren Mikkel Gaup anmeldt av Oslo sameforening. De mente han urettmessig hadde tatt 10.000 kroner etter et arrangement hvor overskuddet skulle gå til gjenoppbyggingen av Utøya.

Den kjente samiske kunstneren skal ha vært ukjent med saken da NRK kontaktet ham i går.

I dag forteller den samiske avisa Ságat at Gaup vil betale pengene tilbake.

– Vi har vært i dialog med Mikkel Gaup nå på formiddagen, og gjort en avtale om at pengene skal tilbakebetales, sier nåværende styreleder i Oslo sameforening, Hege Marstein.

Gaup skal ha krevd en del av overskuddet fra Oslo sameforening sitt sommerarrangementet i fjor, der hele overskuddet etter planen skulle gått til Utøya AS.

Les også: Mikkel Gaup anmeldt

Marstein var i allerede i går formiddag i kontakt med Gaup, som tidligere har vært leder for den lokale sameforeningen i hovedstaden.

- Jeg synes forklaringene på hvorfor uttaket er gjort i første omgang er merkelig, men for oss, som en liten organisasjon, er det viktigste uansett å få pengene inn på vår konto igjen.

- Jeg håper og tror det nå løser seg, men ting har ikke løst seg før vi ser pengene gå inn på vår konto. Vi regner jo med at han følger opp den muntlige avtalen vi gjorde, sier Marstein til Ságat.

Mikkel Gaups advokat, Thor Bache-Wiig, sier til avisen at forholdet nå er ordnet opp i.

– Dette uttaket munner nok ut i dårlig kommunikasjon, men jeg vet at partene nå har tatt kontakt med hverandre, og at det er gjort en avtale om tilbakebetaling av pengene, sier advokaten som ikke tror saken vil havne i retten.

Gaup spilte hovedrollen i verdens første film på samisk, «Veiviseren», i 1987. Han er også kjent for sin deltagelse i TV2-programmet «Skal vi danse» og har spilt blånissefiguren «Tvilling» i flere filmer.

Les også:

Kriminelle samer skal ifølge ILO slippe fengsel

Fyrste vil leve som en same

Vil ha samisk TV-kanal

Populært