Meny

Narkosiktet politiker mener tiltale er for streng

Tidligere ordfører i Bergen Herman Friele (t.v.) og Henning Warloe sammen på Høyres landsmøte i Oslo. Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den narkosiktede stortingspolitikeren Henning Warloe fra Bergen, nekter å godta påtalemyndighetens forslag til tilståelsesdom.

Saken er derfor på vei tilbake til Romerike politidistrikt, etter at den først var berammet ved Bergen tingrett, skriver Bergens Tidende.

Romerike politidistrikt skriver i sitt forslag tilståelsesdom at Warloe bør straffes med en bot på 10.000 kroner og 18 dager betinget fengsel. Det vil ikke politikeren fra Høyre godta.

– Det aksepterer jeg ikke. De har tillagt meg innrømmelser jeg ikke har gitt, og trolig har de vært påvirket av de store medieoppslagene. Jeg har fått vite fra politiet at den er så høy fordi jeg har talegaver og kan snakke straffen ned i retten. Det står i siktelsen, sier Warloe.

Politiet avviser dette.

– Warloes talegaver har aldri vært tema i denne saken. Jeg har kun snakket med ham en gang helt kort på telefonen, sier politiadvokat Bjørn Pettersen i Romerike politidistrikt.

Les også: Warloe får støtte og sympati i fylkeslaget

Politiet på Romerike vil nå vurdere Warloes innvendinger. Om de ikke blir tatt til følge vil de utforme en ordinær tiltale mot Warloe, der strafferabatten forsvinner. Neste steg vil eventuelt være en vanlig straffesak i Oslo tingrett, fordi lovbruddene skal ha skjedd i Oslo.

Et springende punkt i saken er om Warloe har skaffet seg narkotika.

– Det er liten grunn til å tro at en person kan ha brukt narkotika over så lang tid, uten på noe tidspunkt selv å ha skaffet seg det, sier politiadvokat Pettersen.

Warloe ble pågrepet hjemme i stortingsleiligheten sin i Oslo i mars. Der beslagla politiet narkotika, som Warloe innrømmet å ha brukt.

Les også: Begynte med ecstasy på Ibiza

Leder av nominasjonskomiteen i Hordaland Høyre, Harald Victor Hove, sa torsdag til Bergens Tidende at de verken kan eller vil renominere Warloe.

Les flere nyheter

Populært