Meny

– Borten Moe fører Frp-politikk

Sp-nestleder Ola Borten Moe under partiets oppsummerende pressekonferanse på Økern i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets Ketil Solvik-Olsen roser olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) opp i skyene, og sier han kan bli statssekretær i en blå regjering etter valget.

– Den politikken han fører har Frp argumentert for i sju år, sier Ketil Solvik-Olsen (Frp) til Aftenposten.

Onsdag hisset olje- og energiministeren på seg regjeringspartner SV og hele miljøbevegelsen da han tok til orde for oljeboring helt nord i Arktis.

– Det er ingen grunn til å stoppe nå. Norges grenser slutter nesten helt opp mot Nordpolen, sa Borten Moe under oljemessen i Stavanger.

Nå får den rødgrønne statsråden ros fra Frp.

– Ola Borten Moe er en Frp-er i Olje- og energidepartementet. De første fem årene med rødgrønn regjering fikk vi mye kjeft, men de siste to årene har de ført samme politikk selv, sier Solvik-Olsen.

Les også: Stoltenberg avviser boring på Nordpolen

Han mener det er «ufattelig» at tidligere olje- og energiminister Åslaug Haga og Borten Moe tilhører samme parti og har styrt på samme regjeringsplattform. Solvik-Olsen inviterer ham derfor til å bytte parti.

– Det er ikke mye han og jeg er uenige om. Han vil ha for kort partihistorikk til å overta som statsråd, men ville blitt en utmerket statssekretær, sier Solvik-Olsen spøkefullt.

Les også: Festet for oljepenger

Les flere nyheter

Populært