Meny

Siktet fastholder sin uskyld

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er siktet for falsk forklaring i Sigrid-saken sier i et intervju med VG at han føler politiet mistenker ham for å ha noe med forsvinningen å gjøre.

– Jeg er uskyldig, sier mannen, som angrer på at han gikk til politiet.

– Jeg gjorde det for å hjelpe politiet i en alvorlig sak. Nå føler jeg meg mistenkt og svært dårlig behandlet, sier 29-åringen til VG.

– Dette har vært en stor påkjenning for meg og min kjæreste, sier han.

Ifølge VGs opplysninger har mannens kjæreste gitt ham alibi i det aktuelle tidsrommet – bortsett fra et svært kort tidsvindu.

Les også: Tror siktet er sjekket ut av Sigrid-saken

I et intervju han gjorde få dager etter forsvinningen, fortalte mannen at han dro til Sverige søndagen etter at Sigrid forsvant. Dette avviser han nå.

– Det er ikke riktig, og må ha vært en misforståelse hos journalistene, sier han.

Han forteller at da han kom hjem fra Tusenfryd søndag ettermiddag og så politiets leting i nabolaget, skjønte han at det hadde skjedd noe alvorlig kvelden før.

– Alle må besinne seg

– Jeg leste om saken på nettet, og fulgte med. Jeg forsto at jeg kunne ha opplysninger i en alvorlig sak og bestemte meg for å ta kontakt med politiet, sier han og legger til at dette var noe han gruet seg til å gjøre på grunn av rullebladet.

I 2007 ble han dømt til to år og ti måneders fengsel for en overfallsvoldtekt i Bergen.

Siktedes advokat Kim Gerdts oppfordrer politiet og mediene til å besinne seg.

– Han er løslatt av politiet og etter det jeg kan forstå sjekket ut av saken. Nå må politiet, mediene og opinionen besinne seg før de likviderer en sjel, sier Gerdts.

Les også: Voldtekstdømt siktet i Sigrid-saken

Rekonstruksjon

19. august gjennomførte politiet en rekonstruksjon på 29-åringens adresse der de gikk nøye gjennom forklaringen og det han hadde sett. Under rekonstruksjonen ble han konfrontert med at det ikke var mulig å se noe av det han sa han hadde sett fra balkongen i leiligheten han har på Østensjø. Rekonstruksjonen ble gjennomført på samme tidspunkt på døgnet som Sigrid forsvant, for at det skulle være mest mulig autentiske forhold.

– Jeg sa allerede i avhørene med politiet og under rekonstruksjonen at jeg kunne ha blandet sammen hva jeg faktisk husket og hva jeg hadde lest i mediene. Dette har jeg vært åpen med politiet om hele tiden, sier han til VG.

Les også:

- Må ha vært gjerningsmannen

- Sigrid kan være i Sverige

Media sprer feilinformasjon i Sigrid-saken

Lette etter Sigird - fant fem kilo narkotika

Foreldre redde etter Sigrid-forsvinningen


Les flere nyheter

Populært