Meny

Tror siktet er sjekket ut av Sigrid-saken

Bilde fra et overvåkingskamera på 69-bussen i Oslo som viser Sigrid Giskegjerde Schjetne i det hun går ombord på Tveita stasjon kl 1945 lørdag 4. august. Foto: Politiet / Overvåkingskamera / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere Kripos-etterforsker John Christian Grøttum tror politiet hadde fengslet den siktede 29-åringen dersom han hadde hatt noe å gjøre med Sigrid-forsvinningen. En tidligere kollega av Grøttum er ikke enig.

En 29-åring ble denne uken siktet for å ha gitt falsk forklaring til politiet i Sigrid-saken. Politiet har ikke fengslet mannen, som tidligere er dømt for overfallsvoldtekt, blotting og vold.

– Det store spørsmålet er hva som er motivet for en falsk forklaring. Det kan være han vil dekke over for noen han kjenner, han kan være i psykisk ubalanse eller rett og slett like omtale, sier John Christian Grøttum, med ti år bak seg i mordkommisjonen i Kripos, til NRK.

– Sjekket ut

– At vitner gir mer eller mindre ubevisst feilaktige opplysninger opplever politiet stadig vekk. Når politiet har siktet vedkommende, så betyr det at de er ganske sikre på at dette er bevisst. Det skiller seg helt klart ut, sier Grøttum, som likevel tror at mannen er sjekket ut.

– Hadde politiet hatt et snev av mistanke, ville han med den bakgrunnen han har, blitt varetektsfengslet. Jeg anser han som sjekket ut av saken, sier han

Les også: Siktet i Sigrid-saken hevder å ha alibi

Tar feil

En annen erfaren politietterforsker, Sturla Osen, med 34 års erfaring fra Kripos, tror Grøttum tar feil

– At politiet ikke prøver å varetektsfengsle mannen, kan være rent taktisk, eller at de ikke har nok til å varetektsfengsle ham. Det kan også være politiet synes det er mest hensiktsmessig å ha ham gående ute, mener Osen.

– Jeg regner med at politiet har opprettet et eget prosjekt på denne mannen, sier han.

NTB var i kontakt med mannen som nå skal være siktet, noen dager etter forsvinningen. Han fortalte da at han sammen med kjæresten hadde sett på et TV-program som skulle slutte et kvarter over midnatt natten Sigrid forsvant.

Les også: Voldtekstdømt siktet i Sigrid-saken

16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant fra Østensjø i Oslo natt til søndag 5. august. 13 minutter etter midnatt ble det sendt en SMS fra hennes telefon.

Les også:

- Må ha vært gjerningsmannen

- Sigrid kan være i Sverige

Media sprer feilinformasjon i Sigrid-saken

Lette etter Sigird - fant fem kilo narkotika

Foreldre redde etter Sigrid-forsvinningen

Les flere nyheter

Populært