Meny

Siktet i Sigrid-saken hevder å ha alibi

Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden 5. august. Foto: Privat

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er siktet for falsk forklaring i Sigrid-saken, hevder å ha alibi på forsvinningstidspunktet.

Den 29 år gamle mannen har ifølge VGs opplysninger fått alibi av kjæresten sin for det tidspunktet da 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant fra Østensjø i Oslo 5. august.

NTB var i kontakt med mannen som nå skal være siktet, noen dager etter forsvinningen. Han fortalte da at han sammen med kjæresten hadde sett på et TV-program som skulle slutte et kvarter over midnatt den natta.

Les også: Voldtekstdømt siktet i Sigrid-saken

Løslatt

Ingen er siktet for selve forsvinningen, men foreldrene til den savnede 16-åringen håper etterforskningen nå har tatt et steg i riktig retning.

Foreldrene ble torsdag orientert av politiet om utviklingen i saken i et halvannentimes langt møtet. Mannen som er siktet, bor i nabolaget og skal altså ha forklart seg uriktig for politiet.

Han har vært i avhør hos politiet, men vil ikke bli framstilt for varetektsfengsling og var torsdag ettermiddag løslatt, ifølge Aftenposten. Ut over dette ønsker politiet ikke å kommentere siktelsen nærmere.

Les også: - Må ha vært gjerningsmannen

– Uriktige eller falske forklaringer til politiet kan i verste fall vanskeliggjøre politiets arbeid og forårsake at politiet bruker ressurser på en gal måte, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

– Et lite håp

Sigrids foreldre fikk høre flere detaljer enn politiet foreløpig har gått ut med offentlig, sier bistandsadvokat Harald Stabell.

– Det er et lite håp som tennes når de hører denne siktelsen og begrunnelsen for den. Kanskje kan det være et steg i riktig retning mot en oppklaring av forsvinningssaken, selv om politiet informerte at ingen er siktet for forsvinningen, sier Stabell til NTB.

Les også: - Sigrid kan være i Sverige

Foreldrene er tilfreds med politiets innsats i etterforskningen.

– Siktelsen viser at politiet jobber veldig profesjonelt og grundig. Foreldrene har tillit til politiet og at store ressurser er satt inn. De mener dette viser at det er stor vilje til å løse saken, og det gir dem trygghet, sier han.

– Tidligere voldtektsdømt

Ifølge flere medier er den siktede en mann som ble dømt for overfallsvoldtekt og blotting i Bergen i 2006. Voldtekten skjedde midt på dagen i oktober 2006, i en gangtunnel ved Haukeland sykehus, ifølge Bergens Tidende. Mannens forsvarer Kim Gerdts, som også var forsvarer i voldtektssaken, vil foreløpig ikke bekrefte at det er den samme mann. Han mener siktelsen er en «skinnsiktelse» fra politiets side.

Les også: Media sprer feilinformasjon i Sigrid-saken

– Her har politiet benyttet seg av en skinnsiktelse for å kunne gjennomføre tvangsmidler. Dette mener vi er ulovlige tvangsmidler, og dette vil få etterspill, sier Gerdts til avisa.

Politiet har ifølge NRK ransaket boligen til mannen, og gjort funn av narkotika. Politiet er svært tilbakeholdne med å si noe om saken torsdag.

– Fortalte om observasjon

Ifølge Dagbladet mener politiet at mannen ikke snakker sant om hvor han var på et bestemt tidspunkt.

Mannen som skal være siktet, har tidligere forklart til NTB at han hørte et kvinneskrik i tidsrommet da Sigrid forsvant, og at han like etterpå så en bil med lysene på. Etterpå så han også en annen bil i området.

Les også:

Lette etter Sigird - fant fem kilo narkotika

Foreldre redde etter Sigrid-forsvinningen

Letemannskaper frykter at gjerningsmenn følger med

- Formidabelt mye informasjon i Sigrid-saken


Les flere nyheter

Populært