Meny

Tørkerammede bønder i USA gleder seg over «Isaac»

Hank Plauche i Kiln i Mississippi har brukt en vannscooter for å ta seg fram etter at elven Jourdan flommet over da orkanen Isaac passerte. Selv om Plauche synes han fikk mer enn nok regn, gleder bønder lenger nord seg over å få regn til sine tørkerammede avlinger med korn og mais. Foto: Michael Spooneybarger (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange bønder ser fram til at stormen «Isaac» skal bringe med seg regn til de tørkerammede områdene i USA.

Riktig nok har «Isaac» ødelagt store avlinger med ris, bomull, sukkerrør og soyabønner på sin voldsomme ferd gjennom Sørstatene de siste dagene.

Men andre steder i USA, som denne sommeren har vært rammet av den verste tørken på over 50 år, ser folk fram mot alt regnet som følger med stormen. Mange håper at noe av korn- og maisavlingene kan reddes og at elver som er viktige transportårer igjen blir fylt opp.

Les også: Isaac nedgraderes til tropisk lavtrykk

– Vannmangelen har vært så stor at det vil ta opp mot 250 til 400 millimeter nedbør over en lengre periode for å etterfylle fuktighetsmangelen i jordsmonnet, sier meteorolog Andy Karst ved den amerikanske værvarslingstjenesten World Weather Inc.

– Men regnet som kommer nå vil hjelpe, og det vil også fylle opp noen av elvene og få lektertrafikken i gang igjen, sier Karst.

Les også: Isaac hamret løs på New Orleans

Orkanen «Isaac», som feide over Mississippi og Louisiana onsdag, svekket seg i løpet av torsdag til et såkalt tropisk lavtrykk, og er nå på vei nordover mot Arkansas. Deretter ventes den å fortsette mot Midtvesten.

– De største nedbørsmengdene falt over Louisiana, opp mot 400 millimeter. De neste dagene og ventes det mellom 50 og 120 millimeter i det sentrale Midtvesten, opplyser Karst.

Les også:

Hundretusener i USA uten strøm

Isaac vekker vonde minner i New Orleans

Les flere nyheter

Populært