Meny

Produktive Neil Young

Neil Young og Crazy Horse har åpenbart ingen planer om å pensjonere seg med det første. I oktober kommer gjengens andre plate på kort tid, og høsten går med til lang USA-turné- Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kanadieren og hans mangeårige samarbeidspartnere i Crazy Horse gir ut albumet «Psychedelic Pill» i oktober. Det er Youngs andre plate på under et halvt år.

I juni slapp Neil Young og Crazy Horse albumet «Americana», hvor de tolket tradisjonelle, amerikanske folkesanger til blandet mottakelse av både fans og presse. Nå er det klart for en ny utgivelse med den 66-årige veteranen.

Les også: A Walk in the Park

«Psychedelic Pill» har foreløpig ikke fått noen slippdato utover oktober måned, men plata vil inneholde Neil Young og Crazy Horses første originalmateriale siden 2003, da kanadieren og hans backingband slapp plata «Greendale».

God, gammel 70-tallsform

Gitarist Frank Sampedro – som erstattet Crazy Horses originale gitarist Danny Whitten etter at han døde av en overdose i 1972 – har til Rolling Stone Magazine uttalt at «Psychedelic Pill» viser et band tilbake i god, gammeldags 70-tallsform.

Les også: Relevant Young

– Vi jammer og har det moro. Jeg tror at David Briggs (Crazy Horses avdøde produsent, red.anm.) ville ha vært stolt av skiva. Da han ble borte, mistet vi på mange måter kursen. Vi hadde lyden, vi hadde maskineriet, vi kunne spille alt og vi kunne spille nokså bra, men vi lagde ikke noen virkelig bra plater sammen. Jeg mener, «Broken Arrow» var bra, men det var ingen «Everybody Knows This Is Nowhere», «Rust Never Sleeps» eller «Ragged Glory».

«Psychedelic Pill» vil foreligge som dobbel CD og trippel LP når den tid kommer.

Les flere saker på GAFFA.com

Les flere kultursaker

Les flere nyheter

Populært