Meny

Obama svarte folket på nettsamfunn

STILTE OPP: Barack Obama tok seg en halvtime fri fra valgkampen for å svare på spørsmål fra vanlige folk. (Foto: Det hvite hus)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Barack Obama satte onsdag kveld av en halvtime til å svare nasjonen på hva som helst.

Brukere av nettsamfunnet Reddit fikk onsdag kveld en unik mulighet til å stille Barack Obama et hvilket som helst spørsmål.

– Hei, alle sammen, dette er Barack, startet han, og linket til sin Twitter-konto, hvor han kort tid før hadde annonsert at han ville svare på spørsmål på nettsamfunnet.

I løpet av halvtimen som var satt av rakk presidenten å svare på et imponerende antall spørsmål, som omhandlet alt fra øloppskrifter til krigen i Afghanistan.

Her kan du lese alle spørsmålene og svarene (ekstern link).

Hans vanskeligste avgjørelse

En bruker undret over hvilken avgjørelse Obama synes har vært vanskeligst i sin inneværende presidentperiode.

I et lengre svar fremhever presidenten valget om å øke antallet amerikanske soldater i Afghanistan som svært vanskelig.

- Når du sender tapre menn og kvinner i kamp vet du samtidig at du ikke vil få alle trygt hjem, og det ansvaret har vært tungt å bære, svarte Obama som likevel fremhevet at han er fornøyd med at USA har bidratt til å stagge fremgangen til Taliban.

I mai i år undertegnet forøvrig Obama en en strategisk avtale med Afghanistans president Hamid Karzai om det framtidige samarbeidet mellom de to landene. En avtale som gir rammene for den amerikanske tilstedeværelsen i Afghanistan etter 2014, da alle utenlandske styrker etter planen skal være ute av landet.

Les også: Bin Laden ville drepe Obama

Øl og basketball

En annen Reddit-bruker hadde et noe «lettere» spørsmål i form av oppskriften på ølet som brygges i Det hvite hus.

Obama responderte med at oppskriften snart vil være tilgjengelig, og han kunne via førstehånds informasjon bekrefte at det således er av den smakfulle sorten.

Det er godt kjent at Barack Obama er svært interessert i sport, og da særlig basketball. En bruker spør hvem som er presidentens favorittspiller.

- Michael Jordan. Jeg er Chicago Bulls-fan, var svaret fra presidenten.

Les også: Romney: - Obama vil splitte USA

Full fart i rommet

Obama fikk også spørsmål om han vurderer å bruke mer penger på USAs romprogram.

- Det å ligge i front på romteknologi er svært viktig for min administrasjon. Den nylige bortgangen av Neil Armstrong er en påminnelse om hva nasjonens romprogram har gitt oss, og betydd for USA i en historisk kontekst. Samtidig fungerer Mars-landingen med Curiosity som en påminner om alt som fortsatt er uoppdaget, svarte Obama som understreket at et langsiktig mål er å få til en bemannet landing på Mars.

Se også: Her synger Obama blues

- Nå må jeg spise middag

Til slutt fikk Obama et spørsmål om hvordan han klarer å balansere tid til familie og hobbyer samtidig som han er president. Et ganske gyldig spørsmål, må sies.

Obama innrømmer at det er vrient, men at han stort sett bruker all fritid til å være sammen med sin kone Michelle og barna.

- I tillegg trener jeg hver morgen, og jeg prøver så langt det er mulig å få klemt inn et runde basketball eller golf i helgene. Apropos balansering av tid; nå må jeg avslutte fordi jeg skal spise middag med min familie, avslutter presidenten.

Se også: Obama sjokkerte med stand-up

Les flere nyheter

Populært