Meny

Eskil Pedersen skvises ut

UØNSKET: Flere lokallag i Telemark ønsker ikke at Eskil Pedersen skal få tredjeplassen på Stortinglisten til valget neste år. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere lokallag i Telemark går imot å ha Eskil Pedersen på tredjeplass på Stortingslisten til valget neste år.

Nå samler arbeiderpartilagene i Øst-Telemark seg i stedet om Hjartdals ordfører, Sven Tore Løkslid, som sin kandidat til tredjeplassen. En plass som kan gi innpass på stortingsbenken neste år.

– Personlig synes jeg Eskil Pedersen er en utrolig dyktig politiker, men jeg synes det er mest riktig at han bør prøve å skaffe seg en plass i Oslo, hvor han har hus og har holdt til veldig lenge, sier leder av Tinn Arbeiderparti Finn-Arild Bystrøm til NRK.

Pedersen er opprinnelig fra Skien, men har bodd i Oslo de siste årene hvor han blant annet har sittet i bystyret fra 2007 til 2011.

Det har fått en rekke lokallag i Telemark til å uttryke misnøye med at Pedersen er foreslått til tredjeplassen bak Terje Lien Aasland og Lene Vågslid.

Les også: Pedersen blir æresmedlem

Bystrøm mener det er på tide at Øst-Telemark, Bamble og Porsgrunn kommune går sammen om å få Pedersen nedover på listen.

- Han kan gjerne stå på Telemarkslisten, men tredjeplassen synes jeg tilhører en annen. Strengt tatt bør han kjempe seg inn på en plass der han holder til og holder hus, sier ordføreren til NRK.

3. september er fristen for kommunepartiene og AUF i Telemark til å fremme forslag om endringer av nominasjonskomiteens første forslag.

Les også:

AUF vil tvinge småkommuner til åslå seg sammen

Pedersen får kritikk for flukten fra Utøya

Se også:

Eskil Pedersen talte i moskeen

Les flere nyheter

Populært