Meny

Ryan lover ny kurs

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Republikanernes visepresidentkandidat Paul Ryan lover at han og Mitt Romney vil lede USA ut av landets økonomiske problemer.

Ryan holdt onsdag sitt livs hittil viktigste tale på republikanernes landsmøte i Florida.

– Arbeidet fremover vil bli hardt. Men vi skal løse denne nasjonens økonomiske problemer, sa Ryan i talen.

– Vi har ikke mye tid. Men om vi tar det på alvor, er smarte og viser lederskap kan vi klare det, sier Ryan videre.

Ny kurs

42-åringen fra Wisconsin leder budsjettkomiteen i Representantenes hus. Han tar til orde for dype kutt i offentlig forbruk, og hans ferske budsjettplan er republikanernes oppskrift for å få sving på økonomien.

– USA trenger en ny kurs, og mannen for denne jobben er Mitt Romney, sier Ryan.

– Dere er berettiget et klarest mulig alternativ, for nå nærmere det seg tidspunktet å velge. Og dette er vårt løfte: Vi vil ikke skygge unna de vanskelige spørsmålene, vi vil lede. Vi vil ikke bruke fire år på å legge skylden på andre, vi vil ta ansvar, sier kongressrepresentanten videre.

Les også: Dødt løp i ny meningsmåling i USA

Ryan lover at en Romney-Ryan-administrasjon vil skape 12 millioner jobber de neste fire årene, og at de føderale offentlig utgiftene ikke skal overstige 20 prosent av brutto nasjonalprodukt.

Obama-angrep

Tidligere utenriksminister Condoleezza Rice og tidligere presidentkandidat senator John McCain holdt også taler på landsmøtet onsdag.

McCain slaktet Obamas prestasjoner i utenrikspolitikken, og sier presidenten har sviktet befolkningen i Syria.

– Kravet om amerikansk lederskap i verden har aldri vært større. Folk vil ikke ha mindre USA, de vil ha mer, sa senatoren fra Arizona.

Les også: Budsjetthauk blir visepresidentkandidat

Apparatet til Barack Obama sendte før Ryans tale ut en valgkampvideo der den republikanske visepresidentkandidaten blir stemplet som politiker fra en svunnen tid. I videoen blir han beskyldt for å være kvinnefiendtlig med sine standpunkt om blant annet abort.

Men republikanernes landsmøtet ser ut til å gi et lite løft til Mitt Romney og Ryan. På en måling gjennomført for Reuters går Romney et lite steg fram og er side om side med Obama.

Les flere nyheter

Populært