Meny

– Mann erkjenner drap og drapsforsøk i Oslo

En bærepose med matvarer ligger igjen ved blokka på Kalbakken der en kvinne og hennes syv år gamle sønn ble knivstukket tirsdag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er siktet for å ha knivdrept sin fraseparerte kone på Kalbakken i Oslo, erkjenner drapet samt drapsforsøk på sin sju år gamle sønn, ifølge forsvareren.

Det ene av parets to barn, en sju år gammel gutt, ble knivstukket og lettere skadd da mannen gikk til angrep på de to utenfor deres hjem onsdag ettermiddag.

– Min klient har i avhøret erkjent de faktiske forhold: Drap på ekskona og drapsforsøk på sin mindreårige sønn, opplyser den drapssiktedes advokat Tor Kjærvik til NRK.

Forsettlig drap

Mannen satt onsdag kveld i innledende politiavhør og skal fremstilles for varetektsfengsling torsdag. Politiet kunne onsdag ikke si noe mer om bakgrunnen for drapet eller besøksforbudet den siktede var ilagt. Han er siktet for forsettlig drap.

Les også: Kvinne knivdrept utenfor hjemmet på Kalbakken

– Vi har måttet prioritere avhør onsdag, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Hun opplyser at det har svært få vitner har meldt seg til politiet etter drapet.

Hadde vært på butikken

Kvinnen var sammen med parets felles sønn på sju år på vei hjem fra butikken da den fraseparerte ektemannen dukket opp med kniv. Kvinnen ringte til politiet, som kom raskt til stedet, men da var det for sent, melder TV 2.

– Hun ringte politiet, og sa at hun var redd og trengte hjelp. Politiet tok det alvorlig og rykket ut, sier Metlid til Dagbladet.

Se også: Mor og sønn knivstukket i Oslo

Kvinnen ble sendt til Ullevål sykehus, men ble senere erklært død. Sjuåringen ble også knivstukket, men slapp unna med lettere skader.

– Det går bra med gutten. Han blir tatt vare på av kompetente folk, sier Metlid til VG.

Besøksforbud

Ifølge VG er mannen 45 år gammel og den drepte kvinnen 44 år gammel. Mannen var ilagt besøksforbud. NRK erfarer at besøksforbudet ble forlenget flere ganger etter gjentatte trusler. Kvinnen hadde ikke voldsalarm.

Begge har norsk statsborgerskap, men ifølge TV 2 skal de ha kurdisk bakgrunn. I tillegg til sjuåringen har paret en mindreårig datter. Hun var ifølge Aftenposten hjemme da drapet skjedde, og ble senere hentet av barnevern og politi.

Les flere nyheter

Populært