Meny

76 personer under 18 meldt savnet i år

215 personer under 18 år står fortsatt som savnet hos politiet. Her søker et helikopter etter Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) i Oslo 8. august, fire dager etter at hun ble meldt savnet (Foto: NTBscanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

461 personer som er meldt savnet i Norge siden 1992, er fortsatt ikke funnet. Hittil i år er 76 personer under 18 år meldt savnet.

Det viser Kripos' statistikk oppdatert 1. august, melder VG. 215 personer under 18 år står fortsatt som savnet hos politiet. Et flertall av de savnede under 18 år rømmer fra barnevernsinstitusjoner eller tilhører belastede miljøer.

Les også: Sigrids gamle skole har kriseteam i beredskap

Sigrid Giskegjerde Schjetne ble meldt savnet 4. august. En stor mengde frivillige og flere profilerte personer har deltatt i leteaksjonen. Men ikke alle forsvinninger får like mye oppmerksomhet.

– Noen personer som blir meldt savnet, etterlater seg ingen spor, og da blir ikke oppmerksomheten like stor. Når det finnes konkrete spor, begynner tipsene å komme inn, og saken blir interessant for flere og mye større svært raskt, sier leder Anders Oksvold i Oslo-politiets savnetgruppe.

Les også: Foreldre redde etter Sigrid-forsvinningen | ABC Nyheter

I Trondheim satte politiet og brannvesenet mandag i verk et nytt søk i kanalen etter savnede Øystein Bakken Døsvik (28). Han ble sist sett natt til 11. august nær Solsiden. Politiet vurderer å trappe ned søket nå dersom de ikke får nye opplysninger, men de frivillige vil fortsette det brede søket etter ham. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Populært