Meny

Dømt for voldtekt av sovende kvinne i Buskerud

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 20-årene er dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt en bevisstløs kvinne på en fest i Kongsberg i sommer.

Festen var i ferd med å avsluttes, og flere personer hadde sovnet i leiligheten der festen fant sted. En kvinne i 20-årene var blant dem som lå og sov, og det var da mannen ifølge dommen voldtok henne, skriver Laagendalsposten. Senere målinger viste at kvinnen hadde en promille på rundt 2 da voldtekten fant sted.

Tre kamerater av kvinnen ble vitne til hendelsen gjennom et vindu, og forsøkte å stoppe mannen, uten å lykkes, har de forklart i retten. Etter voldtekten satte mannen seg i bilen sin og kjørte, heter det i dommen fra Kongsberg tingrett. Kvinnens kamerater ringte politiet, som pågrep mannen kort tid senere. Han hadde da en promille på litt over 1.

I tingretten ble mannen mandag dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt kvinnen, og han ble også dømt for fyllekjøring. Han erklærte seg ikke skyldig da saken ble behandlet i retten.

Kvinnen selv sov gjennom hele overgrepet, og våknet på sykehuset morgenen etter. Mannen ble også dømt til å betale kvinnen 150.000 kroner i erstatning og 10.000 kroner i bot. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Populært