Meny

Stoltenberg: – Ble svett av å se en brøk

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) fortalte om sine matteproblemer som skoleelev på alle trinn da han ønsket velkommen til første skoledag på Frydenberg skole i Oslo mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) markerte årets første skoledag med å fortelle hvor mye han slet med matte helt opp til universitetet.

Ungdomsskoleelevene ved den ett år gamle Frydenberg skole på Hasle i Oslo fikk høre en åpen Stoltenberg da de mandag møtte til første dag av et nytt skoleår.

– Jeg var sånn at jeg ble svett i hendene bare jeg så en brøk. Men i dag bruker jeg matte hver dag, og jeg har stor glede av det. Av og til så mye glede at det er til plage for mine omgivelser, sa statsministeren.

Håp for alle

Stoltenberg fortalte historien for å understreke at alle fag, også matte, er viktig.

– Det er jo ikke sånn at noen har funnet på mattefaget for å plage elevene, sa han til spredt humring.

Moralen i historien var det kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) som kom med:

– Dette viser at også elever som sliter i fag kan ha noe å fare med, bare de finner en annen vei inn i stoffet, sa hun til de nesten 500 Frydenberg-elevene.

Rett på face

Stoltenberg og Halvorsen pleier å hilse på førsteklassingene når de tradisjonelt oppsøker en skole for å markere første skoledag om høsten.

– I år har vi tatt turen til en ungdomsskole for å markere at dere er spesielt viktige, dere også, sa kunnskapsministeren.

Elevene satte tydelig pris på besøket. Etter arrangementet ville flere bli tatt bilde av sammen med de to, før både Halvorsen og etter hvert Stoltenberg også grep til mobilkameraet.

– Kristin er en racer på Facebook. Dette kommer rett ut, sa statsministeren, som sørget for å knipse Halvorsen sammen med noen av elevene.

Stor opplevelse

Anna Skogheim Sønstebø hilste til gjestene på vegne av elevene. Hun begynner i 9. klasse denne høsten, og hun kunne også fortelle ferskingene som starter på sjuende trinn nå, om hvordan det var å begynne med karakterer og tentamener – først litt grufullt, og så ganske ok.

– Jeg liker meg veldig godt her. Det er en stor opplevelse å begynne på en helt ny skole, sa hun blant annet.

Mobbing

Ordfører Fabian Stang hilste elevene med å oppfordre alle til å ta et felles ansvar for et godt miljø.– Ta vare på hverandre. Pass på at dette blir et trygt og godt sted å være for alle. Lov meg å si fra, og lov at du gjør noe selv, når du ser at noen ikke får ta del i fellesskapet, sa Stang

Les også:

Presset øker mot Stoltenberg

– Jeg tror vi er et folk av matteangst

Les flere nyheter her

Populært