Meny

Sigrids gamle skole har kriseteam i beredskap

Frivillige letemannskaper møtte opp på Østensjø skole kort tid etter Sigrid forsvant. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Østensjø skole, hvor savnede Sigrid Giskgjerde Schjetne gikk, har et kriseteam i beredskap for å takle første skoledag. Sigrids søster er elev ved skolen.

Rektor Knut Erik Brændvang sier til Osloby.no at skolen er forberedt på en annerledes skolestart i lys av Sigrids forsvinning, spesielt siden hennes søster skal begynne i 7.klasse.

– Vårt fokus er å skape trygghet og forståelse, i den grad det er mulig, dempe eventuell uro hos enkeltelever og skjerme lillesøster. Lærerne vil møte dette ulikt, men sommeren er alltid tema i klassen ved oppstart av et nytt skoleår, og det blir opp til hver enkelt lærer å fange opp signaler fra gruppen og enkeltelever, sier Østensjø-rektor Knut Erik Brændvang til Osloby.no.

Les også: Dusør på én million kroner i Sigrid-saken

Skolens ledelse har sendt brev til foresatte, hvor de informerer om hvordan skolestart blir. Også Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT) er involvert.

– Barna vil møte på skolen med ulik informasjonsmengde, ulike erfaringer og ulik opplevelse av den situasjonen som er oppstått. Uansett vil det i hver eneste klasse være elever som har behov for å snakke om de siste ukers situasjon. Lærerne vil derfor i alle klasser gjennomføre samtaler knyttet til forsvinningssaken allerede første skoledag. Samtalene vil ha som formål å skape trygghet og forståelse, samt å dempe eventuell frykt hos enkeltelever, skriver rektor.

Les også:

Politiet fraråder ikke lenger dusør i Sigrid-saken

Lette etter Sigrid - fant fem kilo narkotika

- Formidabelt mye informasjon i Sigrid-saken

Les flere nyheter

Populært