Meny

Mener det lages for mye norsk film

Offisiell åpning av Filmfestivalen i Haugesund. Sju kulturministre ankommer. Fra v.: Åse Kleveland, Ellen Horn, Anniken Huitfeldt, Lars Roar Langslet, Anne Enger, Valgerd Svarstad Haugland, Trond Giske. Søndag møttes de for å diskutere premissene for norsk film. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både den sittende og den forrige kulturministeren mener det produseres for mange norske filmer. Tiden er inne for å se mer på kvaliteten, mener de.

Både Anniken Huitfeldt og tidligere kulturminister Trond Giske deltok i en paneldebatt om vilkårene for norsk film mellom sju av de elleve norske kulturministrene siden 1981 søndag. Alle er samlet i filmbyen Haugesund i anledning av Den 40. norske filmfestivalen.

I løpet av 30 år har filmpolitikken vært i kontinuerlig endring og i samme periode har både kvaliteten og antallet filmer økt betraktelig. Anne Enger (Sp) mer enn doblet antallet fra åtte til 17 filmer årlig under sin periode ved roret i Kulturdepartementet fra 1997 til 1999. Fjoråret var en foreløpig topp, med hele 33 filmer. Utover høsten i år vil det være en ny norsk premiere hver uke til langt ut i november.

– Nå har vi kommet dit hvor det lages nok filmer. Framover bør vi satse litt mer på kvalitet og at enkelte filmer bør få høyere budsjetter, sa Huitfeldt om filmbransjen søndag.

Les også:

Ekte kinogleder på billigsalg

Ny batmanfilm knuser forgjengeren

Kon-Tiki sjøsettes i Haugesund

Les flere nyheter

Populært