Meny

Sudan-minister omkom i flystyrt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

32 personer døde da et fly styrtet sør i Sudan søndag. Blant de omkomne var en sudansk minister og flere høytstående tjenestemenn.

Ulykken skjedde ved 8-tiden søndag morgen da en offisiell delegasjon var på vei fra hovedstaden Khartoum til delstaten Sør-Kordofan for å delta i en markering av den muslimske høytiden id al-fitr.

Flyet styrtet i et fjellområde nær byen Talodi, opplyser det sudanske nyhetsbyrået SUNA. Ifølge en talsmann for den sudanske luftfartsmyndigheten «hørtes en eksplosjon, og flyet ble ødelagt».

– Flyet ble ødelagt. Alle om bord omkom, sier Abdelhafiz Abdelrahim.

Kultur- og informasjonsminister Ahmed Bilal Osman opplyser at flyet styrtet i et fjell på grunn av dårlig vær. Det har vært kraftig regnvær i Sør-Kordofan den siste tiden.

Les også: Trues med halshugging etter korrupsjonsavsløringer

Fersk minister

En av de omkomne var den religiøse veiledningsministeren Ghazi al-Sadiq Abdurrahim.

– Presidentskapet i republikken lovpriser veiledningsministeren og de andre martyrene i flystyrten i morges, heter det i en kort nyhetsmelding som SUNA sendte ut søndag formiddag.

Al-Sadiq tok over ministerposten i juli i år etter en omstokk i den sudanske regjeringskabalen.

Flere andre høytstående tjenestemenn fra militæret, sikkerhetstjenesten og mediene døde også i ulykken.

Les også: Kvinne dømt til steining i Sudan

Urolig område

Det er foreløpig ukjent om flyet, som var av typen Antonov og produsert i Russland, tilhører det statseide Sudan Airways eller et annet flyselskap. De siste årene har det vært flere ulykker med fly fra Sudan Airways, som er helt nedslitte på grunn av mangel på reservedeler etter årevis med amerikanske sanksjoner.

Flyet styrtet i et område i Sør-Kordofan, nær grensa til nabolandet Sør-Sudan, som i et drøyt år har vært herjet av opprør og blodig konflikt.

I juli ble opprørerne beskyldt for å ha drept en offentlig tjenestemann og sju andre personer, mens både opprørere og hjelpeorganisasjoner anklager sudanske myndigheter for brutale angrep blant annet fra lufta mot sivilbefolkningen i området.

En talsmann for den største opprørsgruppa, SPLM-Nord, sier at de ikke har noe å gjøre med søndagens ulykke.

Les også:

Historisk landskamp i Jabu

Feiret på trass i Sør-Sudan

Sudanske aktivister vil kjempe for regimeskifte

Les flere nyheter

Populært