Meny

Over 30 omkom i flyulykke i Sudan

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

31 personer, blant dem flere tjenestemenn, mistet livet da et fly styrtet sør i Sudan, bekrefter luftfartsmyndigheten i landet.

Omstendighetene omkring ulykken er uklare.

Ulykken skjedde ved 8-tiden søndag morgen da en offisiell delegasjon var på vei fra hovedstaden Khartoum til delstaten Sør-Kordofan for å delta i en markering av den muslimske feiringen id.

Flyet styrtet i et fjellområde nær byen Talodi, opplyser det sudanske nyhetsbyrået SUNA. Ifølge en talsmann for den sudanske luftfartsmyndigheten «hørtes en eksplosjon, og flyet ble ødelagt».

– Flyet ble ødelagt. Alle om bord omkom, sier Abdelhafiz Abdelrahim.

Minister

Ifølge SUNA var det 26 passasjerer, blant dem den religiøse veiledningsministeren Ghazi al-Sadiq Abdurrahim, om bord i flyet.

– Presidentskapet i republikken lovpriser veiledningsministeren og de andre martyrene i flystyrten i morges, heter det i en kort nyhetsmelding som byrået sendte ut søndag formiddag.

Sadeq tok over ministerposten i juli i år etter en omstokk i den sudanske regjeringskabalen.

Det hersket søndag noe forvirring om de omkomne ministrene. TV-stasjonen Al Jazeera sier at to ministre døde i ulykken, mens TV-kanalen Al Arabiya meldte at den forrige veiledningsministeren, Khalid Abdalla, er blant de omkomne. Også lederen for Rettferdighetspartiet, Makki Ali Blayil, mistet livet, melder BBC.

Ifølge Al Jazeera er også flere sikkerhetsfolk og et fjernsynsteam omkommet.

Opprør

Det er foreløpig ukjent om flyet tilhører det statseide Sudan Airways eller et annet flyselskap. De siste årene har det vært flere ulykker med fly fra Sudan Airways, som er helt nedslitte på grunn av mangel på reservedeler etter årevis med amerikanske sanksjoner.

Flyet styrtet i et område i Sør-Kordofan, nær grensa til nabolandet Sør-Sudan, som i et drøyt år har vært herjet av opprør og blodig konflikt.

I juli ble opprørerne beskyldt for å ha drept en offentlig tjenestemann og sju andre personer, mens både opprørere og hjelpeorganisasjoner anklager sudanske myndigheter for brutale angrep blant annet fra lufta mot sivilbefolkningen i området.En talsmann for den største opprørsgruppa, SPLM-Nord, sier at de ikke har noe å gjøre med søndagens ulykke.

Les også:

Trues med halshugging etter korrupsjonsavsløringer

Sudanske aktivister vil kjempe for regimeskifte

Kvinne dømt til steining i Sudan

Les flere nyheter

Populært