Meny

Aasrud har full tillit til Killengreen

Fornyingsminister Rigmor Aasrud har full tillit til sin departementsråd Ingelin Killengreen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere politidirektør Ingelin Killengreen må tåle hard kritikk for måten hun i elleve år ledet norsk politi på, men får full tillit fra sin nåværende sjef, fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap).

Killengreen forlot stillingen som politidirektør i februar i fjor. Politiet får hard kritikk i 22. juli-kommisjonens rapport. Det kostet etterfølgeren som politidirektør, Øystein Mæland jobben.

Flere hevder at hovedansvaret for problemene i politiet lå hos Killengreen, som i dag er departementsråd i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet.

Leder i justiskomiteen på Stortinget, Per Sandberg (Frp), er blant dem som stiller spørsmål ved om Killengreen er kvalifisert til sin nåværende stilling, skriver VG.

Det samme gjør redaktøren av fagbladet til Politiets Fellesforbund, Ole Martin Mortvedt, som hevder at hun skapte en fryktkultur under sin tid som politidirektør.

– Det er hennes styringsform som nå står til kritikk. Hun bør forstå selv at hun bør gå. I ren anstendighet, sier Mortvedt.

Killengreens nåværende sjef, fornyingsminister Rigmor Aasrud, er ikke enig.

– Jeg har tillit til min departementsråd og den jobben hun gjør i departementet, slår hun fast overfor VG.

At Killengreens lederstil var omstridt, var Aasrud godt kjent med da hun ansatte henne.

– Det har de siste årene ved ulike anledninger, blant annet i 2010, vært medieomtale og debatt knyttet til hennes lederstil i politiet og dette var offentlig kjent da hun ble ansatt, understreker Aasrud.

Les også:

Les også: – Ting kunne vært gjort annerledes

- Rapporten må forandre Norge

Politiets responstid sentralt i terrorrapport

Kraftig kritikk mot politiet i 22. juli-rapport

Politimesterne trygge på at mannskapene gjorde alt de kunne

Lederfrafall i statlige etater etter 22. juli

Professor tviler på at 22.juli-rapport får følger

Les hele rapporten her

Les alt om 22. juli

Les flere nyheter

Populært