Meny

Jensen: – Større sjanse for kontrollsak mot Faremo

Justisminister, Grete Faremo, møtte pressen fredag for å svare om Åyystein Mælands avgang. Kripos-sjef Odd Reidar Humlegård blir ny politidirektør etter Åyystein Mæland. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-leder Siv Jensen sier justisminister Grete Faremo (Ap) kan havne i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i etterkant av politidirektør Øystein Mælands avgang.

Kort tid før det ble kjent at Mæland trakk seg torsdag kveld, erklærte Faremo seg inhabil i saker som gjaldt Mælands stilling. Fremskrittspartiets leder sier til TV 2 at regjeringens håndtering av saken har etterlatt henne med flere spørsmål enn svar.

– Det hadde vært en helt ærlig sak hvis regjeringen mente at Mæland burde gå fra jobben sin, men da kunne de jo si det, i stedet for å drive med det som nå i hvert fall ser ut som en litt underlig dekkoperasjon, sier Jensen.

Hun mener sannsynligheten for at det åpnes kontrollsak mot Faremo er økt.

Kristelig Folkepartis Øyvind Håbrekke reagerer på at Faremo forsvarte Mæland i Stortinget i juni. Da hadde Håbrekke stilt spørsmål om politidirektørens og hans ektemanns bruk av surrogati i USA da de ble foreldre. Håbrekke antok at Faremo ville vurdert habiliteten sin før hun svarte på spørsmålet.

– Jeg er veldig overrasket over at det er først nå hun har gjort denne vurderingen, sier Håbrekke.

Les også:

Faremo: - Vurderte aldri å sparke Mæland

Svarer på kritikken

Slik annonserte Mæland sin avgang

Les flere nyheter

Populært