Meny

Hoseth sendte Molde til NM-semifinale

Davy Claude Angan scoret utligningsmålet i Moldes 2-1-seier hjemme mot Sandefjord i NM-kvartfinalen lørdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magne Hoseths overtidsmål ga Molde 2-1-seier hjemme mot Sandefjord i NM-kvartfinalen i fotball lørdag.

To minutter på overtid banket Magne Hoseth inn vinnermålet da Molde slo Sandefjord 2-1 i NM-kvartfinalen i fotball lørdag.

31-åringen slo til og satte ballen kontant bak en sjanseløs Iven Austbø. Molde kunne dermed juble for en fullt fortjent seier og avansement til semifinalen. Men det satt langt inne for Ole Gunnar Solskjærs mannskap.

Skapte mest

Til tross for at vertene skapte mest og var det førende laget, slet Molde nemlig stort med å sette sjansene sine. Først sju minutter før slutt utlignet Davy Claude Angan fra spiss vinkel.

Scoringen kom etter et kort hjørnespark av Etzaz Hussain og et godt samspill med Knut Olav Rindarøy. Sistnevnte kunne blitt matchvinner for Molde med to harde skudd på mål i sluttminuttene. Det ene skuddet gikk i tverrliggeren og ut.

Gjestene fra Sandefjord kom til Molde med et svært svekket lag. Hele seks spillere var slått ut av matforgiftning grunnet det som trolig var en dårlig lasagne dagen før. Likevel var det altså Sandefjord som først tok ledelsen.

Innbytter Jo Sondre Aas hadde bare vært på banen i tre minutter da han dunket til med et volleyskudd fra seks-sju meter og i mål etter 65 minutter. Målet var totalt mot spillets gang.Spesielt i første omgang kunne Molde ledet med både ett og to mål, men det ville seg ikke for vertene. Helt på slutten slo likevel hjemmelaget sterkt tilbake.

Svekket bortelag

Laget fra sørlandet var kraftig svekket før kampen da flere spillere ble var ute med et magevirus.

– Christer Reppesgård Hansen, Henrik Gustavsen, Alexander Gabrielsen og Martin Brekke er definitivt ute med sykdom. Martin Torp og Eirik Andre Lamøy har vært syke og må bli friske i løpet av dagen om de skal få spille. De var dårlige i går, opplyste Sandefjord-trener Arne Sandstø lørdag.

Det så en stund ut til at Sandstø måtte klare seg med bare én utespiller og én keeper på innbytterbenken. Men i løpet av lørdagen ble Peter Langensteiner og Tobias Jacobsen hentet inn fra juniortreningen og er med i troppen.

Mageviruset har også gått ut over halve klubbadministrasjonen. I alt er elleve personer slått ut av sykdom.

Les også:

Solbakken tapte i seriedebuten

- De blir det beste spissparet i Premier League

Dommerlegende død

Les flere nyheter

Populært