Meny

Kan få redusert straff

Kan få redusert straff

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russiske medier tror at de tre medlemmene av punkbandet Pussy Riot vil få senket straff i en ankesak. Samtidig har det kommet frem at tidligere stormester i sjakk, Garry Kasparov, ble arrestert under en demonstrasjon fredag.

De tre kvinnene ble fredag dømt til to års fengsel for å ha spilt en låt som var skarpt kritisk til president Vladimir Putin i en katedral i Moskva.

Retten fant det bevist at punkerne forstyrret ro og orden og at de var motivert av religiøst hat da de syngende ba jomfru Maria drive Putin ut av presidentkontoret.

Les også: Pussy Riot funnet skyldige

Ber om nåde

Dommen er blitt møtt med fordømmelse internasjonalt, og til og med den russiskortodokse kirken har bedt om nåde for de tre medlemmene.

Russiske medier tror imidlertid at straffen blir redusert.

«Etter en anke vil trolig domstolen i Moskva senke straffen til ett år, skriver avisen Komsomolskaja Pravda.

Les også: Britiske popstjerner protesterer mot Putin

Kasparov anholdt

Fredag ble det arrangert demonstrasjoner til støtte for punkbandet flere steder i verden.

I den russiske hovedstaden Moskva skal flere ha blitt arrestert av politiet da de samlet seg for å vise sin avsky over dommen mot jentene i Pussy Riot. Ifølge CTV News skal den tidligere stormesteren i sjakk Garry Kasparov være blant de som ble anholdt av politiet.

En status på 50-åringens facebookside indikerer også at han skal ha blitt slått av politiet:

«Vi snakket akkurat med Garry på telefonen. Han er i politistasjonen. Han ble slått men sier han er ok. Han er ikke sikker på hva som nå vil skje. Det virker som politiet venter på ordrer ovenfra.»

Les også: Her får Pussy Riot-fansen bank

- Kampen fortsetter

Pussy Riot, som har flere medlemmer enn de tre som er dømt, har samtidig sluppet en ny låt – også denne svært kritisk til president Putin. Sangen heter «Putin Lights the Fire of the Revolution» og ble gjort tilgjengelig på internett lørdag.

Medlemmene i punkbandet har allerede vært fengslet i seks måneder, forut for dommen. I en uttalelse understreker bandet at «kampen fortsetter».

Les flere nyheter

Populært