Meny

Ap og Frp fram, Høyre ned på meningsmåling

Siv Jensen har grunn til å smile - Frp går mest frem på målingen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet går fram, mens Høyre faller på en meningsmåling som Sentio har laget for Dagens Næringsliv.

Oppslutningen om Ap øker med 1,4 prosentpoeng til 30,5 prosent på Sentio-målingen. Det plasserer partiet så vidt over Høyre, som faller 2,2 prosentpoeng til 30,3 prosent. Fremskrittspartiet går mest fram og kan notere seg en oppgang på 1,5 prosentpoeng til 19 prosent.

For de øvrige partiene er det mindre bevegelser. Sosialistisk Venstreparti faller 0,8 prosentpoeng til 3,8 prosent, mens Senterpartiet går tilbake 0,4 prosentpoeng til 4,1 prosent. Kristelig Folkeparti får støtte fra 4,7 prosent av de spurte, en nedgang på 0,2 prosentpoeng. Venstre går motsatt vei og stiger 0,3 prosentpoeng til 4,5 prosent. Rødt går fram 0,4 prosentpoeng til 1,4 prosent.

Målingen ble gjennomført av Sentio før 22. juli-kommisjonen la fram sin knusende rapport mandag, men ble ikke publisert før lørdag. Den gir et helt annet bilde enn en måling som VG publiserte onsdag.

VG-målingen ble nemlig gjennomført av InFact etter at rapporten ble lagt fram, og viste et kraftig fall på 2,1 prosentpoeng for Ap til 28,7 prosent. Høyre gikk fram 1,5 prosentpoeng til 33,7 prosent og Frp fram 0,8 prosentpoeng til 14,8 prosent på VG-målingen.

– Vi trenger flere målinger for å si noe mer om konsekvensene av 22. juli-kommisjonens rapport. En måling tatt opp like etter fremleggelsen, er ikke så verdifull, sier valgforsker Frank Aarebrot til Dagens Næringsliv.

Les også:

«Muslimhateren» legger seg flat

Frp-politiker: «Eg hatar Islam og muslimar»

- Taktisk stemming kan avgjøre valget

Høyre og Frp utelukker ikke mistillit mot regjeringen

Les flere nyheter

Populært