Meny

Lommemonstrene inntar krigssonen

NY UTGIVELSE. En gammel slager er tilbake. Foto: «Pokémon Conquest» / produsent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny vri på en gammel lisens.
Fakta:

Spilltittel: «Pokémon Conquest»

Utgis på: Nintendo DS

Testet på: Nintendo 3DS

Utgivelsesdato: 27. juli 2012

Aldersmerking: 3+ (www.pegi.info)

Sjanger: Strategi

Utvikler/utgiver: Tecmo Koei/Nintendo

Terningkast: 5

Pokémon-serien har lenge vært en av Nintendos største inntektskilder, og da er det ikke rart at selskapet ønsker å gjøre så mye ut av lisensen som mulig. Det har med andre ord ikke skortet på spin-off-titler basert på de populære lommemonstrene opp gjennom tidene. Denne gangen inntar de det føydale Japan og strategisjangeren på én og samme gang.

I «Pokémon Conquest» tar du kontroll over en utvalgt Pokémon-mester, hvis skjebne er å erobre samtlige riker i det mystiske landet Ransei. Dette skal du altså gjøre i god gammeldags strategistil, hvor du må rekruttere krigere, trene opp Pokémon og samle ressurser.

I tillegg må du utfordre de fiendtlige rikene til kamp, ofte. Disse kampene utspilles på tredimensjonale flater hvor opptil seks ulike lommemonstre fra hver side denger løs på hverandre. Hver Pokémon har sine egne styrker og svakheter, i tillegg til de vanlige elementkreftene. Vannmonstre blir sterkere i vann, ildmonstre sterkere i lava, og så videre.

Spillet er en banal tolkning av de mer innviklede sjangerfrendene «Final Fantasy Tactics» og «Nobunaga's Ambition», men klarer likevel å tilby vanskelige utfordringer til veteraner i sjangeren, samtidig som nybegynnere får en solid innføring i de simpleste mekanikkene.

Det Conquest derimot ikke klarer er å gjøre bindeleddene mellom kampene like interessante. Det er for eksempel et svare strev å transportere tropper omkring i Ransei, treningskampene kan bli overdrevent lange og spillets layout er overdrevent komplisert.

«Pokémon Conquest» klarer likevel å være en av de mest vellykkede og interessante spin-off-titlene Pokémon-lisensen noen gang har fostret.

Les flere nyheter

Populært