Meny

«Muslimhateren» legger seg flat

Frank Willy Djuvik mener han overvurderte sine pedagogiske evner da han forsøkte å forklare sitt liberalistiske ståsted under tittelen «Eg hatar islam og muslimar». Foto: Skjermdump fra djuvik.origo.no

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-topp Frank Willy Djuvik beklager at han skrev at han «hater islam og muslimer» i et blogginnlegg.

Torsdag sjokkerte Frank Willy Djuvik, Frp-topp i Sogn og Fjordane, mange med blogginnlegget «Eg hatar Islam og muslimar».

Les også: Frp-politiker: «Eg hatar Islam og muslimar»

Nå går han kanossagang.  I et nytt blogginnlegg fredag gir han en uforbeholden beklagelse, og skriver at det aldri var hans intensjon at noen skulle bli støtt eller såret av formuleringene.  

«Eg kan ikkje bortforklare det med at meiningsinnhaldet er noko anna enn det tittelen og delar av teksten gjer uttrykk for. Det er berre mitt ansvar å syte for at eg formulerar meg på ein måte som gjer at folk ikkje misforstår. Der feila eg totalt i innlegget frå igår.»

Se hele beklagelsen på Djuviks blogg her.

– Overvurderte egne pedagogiske evner

Andre nestleder i Frp, Per Arne Olsen, var blant dem som ikke hadde sansen for Djuviks innlegg.

– Jeg er ikke begeistret for dette. Jeg synes han kunne spart seg for overskriften. Den type ordbruk hører ikke hjemme i det offentlige ordskiftet, sa Olsen til ABC Nyheter torsdag.

Les også: Per Arne Olsen: - Dette er jeg ikke begeistret for

I det nye innlegget medgir Djuvik han kunne ordlagt seg annerledes. 

«Eg beklagar sterkt at eg nytta ordet hat i innlegget. Sjølv om eg la ein heilt anna definisjon til grunn, skulle eg aldri nytta eit ord som dei aller fleste opplever som ekstremt negativt lada følelsar. Eg overvurderte mine eigne pedagogiske evner til å klare å definere vekk dei mest negative betydningane av ordet, og eg undervurderte kraftig kva følelsar folk flest har til ordet. Dette er berre min feil, og eg beklagar det sterkt. Eg hatar sjølvsagt ikkje verken religionar eller nokon andre mennesker, uansett religion, men eg skjønnar godt at mange trur det.»

Ble latterliggjort

Flere har latterliggjort Djuviks formuleringer om at han hater de muslimene som driver med kvinneundertrykking, terrorisme, kidnapper sine egne døtre for tvangsekteskap og bryter lover –  men ikke de andre muslimene.

«Jeg hater FrP og dem som stemmer FrP - ikke alle da - kun skattesnyltere, voldtektsmenn og de som bryter loven da. Gi meg oppmerksomhet da», skrev for eksempel @UsmanBaghi på Twitter.

Nå forsøker Djuvik å gå kritikerne i møte:

«Eg beklagar til alle dei muslimane som føler seg støtt av mine formuleringar. Eg burde allereie i tittelen vore tydeleg på at eg meinte det lille fåtallet, uansett religion, som utfører kriminelle handlingar, terrorisme, eller brot på grunnleggjande fridomar. Eg har full forståelse for dei som reagerar og føler seg støtt av mine formuleringar.»

Les også: - Skulle ønske noen brukte romfolket som hundefor

– Offer for egen dumskap

Djuvik understreker at han ikke prøver å gjøre seg til offer:

«Eg er i aller høgaste grad ingen offer for verken media eller andre, eg er berre offer for min eigen dummskap.»

Han forteller at han har fått over 1000 henvendelser, og vil forsøke å besvare dem i løpet av en uke.

Blogginnlegget «Eg hatar islam og muslimar» blir slettet i løpet av dagen.

Les også:

Frp kan komme til å velge ny nestleder

Frp krever frihetsreform

Jensen: - Bred støtte til Frps tiggepolitikk

Politiet bedt om å etterforske romfolk-utspill

Høyre og Frp vil tvangssende romfolket ut av Norge

Les flere nyheter

Populært