Meny

Kon-Tiki sjøsettes i Haugesund

Agnes Kittelsen og Pål Sverre Valheim Hagen spiller hovedrollene som Liv og Thor Heyerdahl i premiereklare «Kon-Tiki»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne helga er det førpremiere på «Kon-Tiki» i Haugesund. – Et spennende prosjekt, mener Pål Sverre Valheim Hagen.

Valheim Hagen fikk sitt gjennombrudd i «De usynlige», og kan nå plusse på det å ha spilt hovedrollen som Thor Heyerdahl i «Kon-Tiki», tidenes dyreste norske film, på sin CV.

Denne helgen vises filmen i Haugesund, og torsdag er det kongelig premiere i Operaen i Oslo, før filmen får sin ordentlige premiere lørdag 25. august.

Se også: Klar for Kon-Tiki

Hvem var Heyerdahl?

- Etter å ha levd med Thor Heyerdahl i halvannet år, hvem vil du si Thor Heyerdahl var?

- Det er spesielt å prøve å bli kjent med et menneske som ikke finnes lenger, en som døde for ikke så lenge siden. Jeg har snakket med veldig mange mennesker som kjente ham. De opplever at de kjente ham godt, men de skildrer ham forskjellig. Sånn er vel vi mennesker, man er ikke den samme mot alle, svarer Pål Sverre Valheim Hagen når FilmMagasinet treffer ham.

Les også: Historisk film blir historisk dyr

Samlet mye informasjon

Han forteller at han som ledd i forberedelsene til rollen samlet informasjon fra mange ulike kilder og leste mye. Både Heyerdahls egen framstilling av seg selv og andre ting.

- Til slutt måtte regissørene og jeg bare ta et valg. Finne personen jeg ville fortelle om. Det som er interessant med Thor er hvordan han ble et ikon, men «Kon-Tike» handler om tiden før det. Da han riktignok var en spesiell fyr fra Larvik, men hvor det var det, forteller Valheim Hagen.

Les også: Her er de første Kon-Tiki-bildene

Les hele intervjuet i FilmMagasinet her

Les flere kultursaker på ABC Nyheter

Les flere nyheter her

Populært