Meny

Interiørnyheter for høsten

Slik skal soverommet se ut i høst

STORBYHØST: Lexington vil gi deg storbyhøst. © FOTO: Lexington

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I høst er definitivt tekstilene i fokus, med sterke farger og markante mønster. Noen deilige pasteller finner du også.

Vi skriver allerede august og høstnyhetene tikker inn som perler på en snor. Mange butikker har lenge annonsert høsten, men nå kan du finne godbitene i butikkene. Og det kommer garantert mer, følg med.

Det vi ser av trendbildet så langt, tyder på at vi ikke lenger sier Less is more. Nei, vi regelrett roper: MORE is more! Det meste føyer seg også pent inn i listen over trender vi har hatt tro på for 2012.

Sterke farger og mønster er på god vei inn, men naturtrenden holder stand en sesong til.

Den forfriskende 50-tallsstilen og -mønster gjør seg også mer gjeldende på interiørfronten. De deilige pastellfargene kan spre glede i en ellers grå årstid.

En annen ting som er helt opplagt, er at alle leverandører tenker på soverommet, nå som det går mot innetid. Vi skal tydeligvis tilbringe mer tid i sengen, og det er jo ikke å forakte!

Les også: Her er alt vintage og industrielt

Lexington høst 2012STORBYHØST: Lexingtons høst har vakre blomster i høstfarger, trykket på eksklusiv sateng. © FOTO: Lexington

Svenske Lexington (Ja, det er en svensk bedrift, tro det eller ei) stiller opp med et storbytema denne høsten. Blomstene og fargene inne, møter høstfargene ute på en harmonisk måte. Lexington ser for seg hele dager i sengen. Vi lar oss forføre!

De vakre blomstene er trykket på eksklusiv sateng, mens det tradisjonelle rutete mønsteret kommer i myk flanell. Tror vi blir inne nå ja!

Les også: Slik holder du orden på badet

Maksimalisme

HM Home fornekter seg heller ikke, og har en mørkere og litt mer maksimalistisk høst enn vi er vant til å se fra disse svenskene. Kontraster og natur er fortsatt tema, og vi liker absolutt det de viser oss.

At Greengate har de søteste nyhetene er vel ingen overraskelse. De har selvfølgelig beholdt sine klassiske, småblomstrede mønster, i retrofargene lyserosa og mintgrønn.

GreenGate høst 2012

PASTELLER: Greengate frisker opp høsten med retro pasteller. © FOTO: GreenGate A/S

HM Home høst 2012

KONTRASTER: Sterke kontraster og natur preger høsten til HM Home. © FOTO: HM Home

Det sukkersøte virker kanskje litt overraskende på høsten, men så veier de det opp med en gråbrun og litt roligere kolleksjon ved siden av. Absolutt smakfullt!

Fokus på tekstilene

Ellos kjører ikke mindre enn fire temaer for høsten 2012: Moderne, orientalsk, romantisk og skandinavisk. Tekstilene har virkelig fått hovedrollen her.

Ellos høst 2012

4 TEMA: Ellos kategoriserer høsten i 4 temaer: Romantisk, Skandinavisk, moderne og orientalsk. © FOTO: Ellos

Falby høst 2012

MYK PASTELL: Falby en behagelig høst med blant annet pastellfargede pledd i lammeull. © FOTO: Falby

Danske Falby er myk og vakker som vanlig, med deilige pasteller servert på flotte tekstiler av bomull og lammeull, i tillegg til nydelige vaser og lysestaker.

Les også: Kullsvart og kritthvitt på loftet

Skandinavia møter Asia og Afrika hos Ikea

I følge Ikea skal rustikke tradisjoner og etniske detaljer prege våre hjem høsten 2012.

Ikea framhever tekstiler denne høsten, noe de understreket da de lanserte Ikea-katalogen 2013 i et tekstileri på Grünerløkka denne uken.

De fokuserer på to interiørretninger denne høsten: Swedish rustic, med røffe, rustikke og naturlige teksturer og mønster, som vi gjenkjenner fra fjorårets nordiske naturtrend.

I tillegg har ser de en mer etnisk stil, som tar for seg grafiske mønster, med et mer globabalt preg.

På et finurlig vis skaper Ikea et velkomponert møte mellom etnisiteten i Asia og Afrika, og den rå, nordiske naturen. Det funker.

Ikea høst 2012

MINIMALISMEN ER BORTE: Ikeas høst er bygget opp av farger og etninske mønstre. © FOTO: Ikea

Les også:

Her kan du bare glemme strømregningen

Spis godt for 25 kroner dagen

Se fine bilder av inspirerende interiør

Slik blir du kvitt edderkoppene

Gjorde campingbrakken til lekker hytte

Les mer om bolig

Les flere nyheter

Populært