Meny

Selvmordsepidemi blant amerikanske soldater

Selvmordsstatistikken for amerikanske soldater er dyster - flere har tatt sitt eget liv, enn antallet som er drept i kamp siden krigen i Afghanistan begynte. Foto: Scanpix/AP Photo/Julie Jacobson

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rekordmange soldater fra USA tok sitt eget liv i juli.

Den dystre statistikken for juli måned viser totalt 38 bekreftede og mistenkte selvmord blant amerikanske soldater, ifølge CNN.

Dette er det høyeste registrerte antallet noensinne. De forrige selvmordstoppene ble registrert i juni 2010 og juli 2011, da 33 soldater valgte å avslutte livet.

Les også: Rekordmange soldatselvmord

– En epidemi

Ifølge Time Magazine har flere fra det amerikanske militærpersonellet tatt sitt eget liv siden krigen i Afghanistan begynte, enn antallet som har omkommet under kamp i landet.

Hittil i år er det registrert 120 selvmord blant amerikanske soldater, mens 67 andre dødsfall som fortsatt etterforskes, mistenkes å skyldes samme årsak.

USAs forsvarsminister, Leon Panetta, sa i juli at den amerikanske hæren står overfor en selvmordsepidemi, og har behov for forbedringer i den psykiske helsetjenesten.

– Den tøffeste fienden

General Lloyd J. Austin III uttaler at selvmord er den tøffeste fienden han har stått overfor i løpet av sine 37 år i hæren.

Han mener hæren må opprettholde oppmerksomheten mot stigmaet som er knyttet til psykiske lidelser innenfor militæret.

Det samme mener kongressmann og lege Jim McDermott. Han advarer om at soldater som søker psykologisk hjelp kan frykte å ikke bli sikkerhetsklarert eller forfremmet.

– Det kan ikke være, og må aldri være en oppfatning av at det er, en dobbel standard for å søke medisinsk hjelp for synlige versus usynlige skader fra krigen, skriver han i Time Magazine.

Les også:

Danske krigsveteraner rømmer til skogs

Selvmordsepidemi i USA

Forsikringsselskaper avviser kunder etter selvmordsforsøk

Korrekt behandling kunne hindret 68 selvmord

Selvmord i verdens rikeste land

Les flere nyheter

Populært