Meny

«Drepte» kollega, bløffet om sin identitet

Omslaget til Per Johanssons krimroam «Der Sturm». Nå er Johansson avslørt som bløff. (Foto: S. Fischer Verlag)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin nye krim dreper den svenske forfatteren Per Johansson en tysk journalist. Men Johansson finnes ikke, og kollega av den «drepte» journalisten avslørt som den virkelige forfatteren.

Stieg Larsson, Jo Nesbø & Co har gitt skandinavisk krim internasjonal vind i seilene. Ikke minst i Tyskland, hvor sjangeren er blitt et begrep med egne seksjoner i mange bokhandler.

Det har et tysk forlag nå prøvd å slå mynt på. Neste uke lanseres krimen «Der Sturm», om en kjent tysk journalist som blir drept på den svenske landsbygda, som en «Schweden-Krimi».

Stor oppmerksomhet

Allerede før lanseringen har boka fått mye oppmerksomhet, fordi mordofferet har stor likhet med kulturedaktøren i den store, tyske avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung. Men alle henvendelser til forlaget om intervju med «den svenske, framgangsrike forfatteren» er blitt avslått. Per Johansson gir ikke intervjuer, har svaret vært.

Nå har Die Welt avslørt at han ikke finnes, men at Johansson er et pseudonym for forfatterduoen Thomas Steinfeld og Martin Winkler. Ekstra pikant blir det at Steinfeld er kulturredaktør hos konkurrenten Süddeutsche Zeitung, og at han ifølge Die Welt har hatt en konflikt med kollegaen i Frankfurter Allgemeine Zeitung.


Les flere kultursaker på ABC Nyheter

Les flere nyheter her

Populært