Meny

Flyselskap ba passasjerene om penger til drivstoff

Passasjerene ble nervøse da flyet på vei til Beirut måtte mellomlande i Damaskus for å fylle drivstoff. Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO / ERIC CABANIS

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Air France måtte be kundene om hjelp da syriske myndigheter nektet å godta betaling med kredittkort.

Flyet var på vei fra Paris til Beirut onsdag, men ble omdirigert på grunn av uroligheter i den libanesiske hovedstaden, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Planen var å fly til Amman i stedet, men på grunn av mangel på drivstoff, måtte de stoppe i Syria.

Klarte seg uten hjelp

Da de landet i Damaskus sa de lokale flyplassmyndighetene at de ikke kunne akseptere kredittkort og bare tok imot betaling i kontanter.

Besetningen på flyet valgte da å spørre hvor mye penger passasjerene hadde i kontanter til å fylle opp tanken, ifølge en talskvinne for Air France.

Omsider maktet flyselskapet å betale for seg uten hjelp fra passasjerene, men de vil ikke si hvordan de fikk gjort opp for seg og hvor mye det kostet.

Se også: Slik vil vi fly i framtida

Engstelige passasjerer

Air France stoppet sine flyvninger til Damaskus i mars på grunn av den eskalerende konflikten i Syria. Frankrike har krevd Syrias president Bashar al-Assads avgang.

Les også: - Verdens farligste øyelege

– På grunn av den ekstremt dårlige relasjonen mellom de to landene og situasjonen i Syria, var passasjerene virkelig engstelig for å lande der, forteller en anonym kilde til Reuters.

Flyet tok av to timer etter landing i Damaskus, og dro til Kypros for et stopp over natten. Det landet i Beirut torsdag kveld.

Les også:

Splittet Sikkerhetsråd stanser Syria-oppdrag

FN-observatørene: Volden øker i Syria

Synåler funnet i flymat

Les flere nyheter

Populært